Студенти ХПІ — переможці всеукраїнських конкурсів з електротехніки та гірництва

Цієї весни студенти кафедри електричних машин НТУ «ХПІ» взяли участь у двох Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт, за підсумками яких здобули одне «золото», два «срібла» і одну «бронзу». У зв’язку із введенням загальнонаціонального карантину, результати змагань визначали за рейтингами рецензування поданих робіт. Конкурси проходили на базі Криворізького національного університету та Дніпровського державного технічного університету.

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт зі спеціалізації «Електротехніка та електромеханіка» проводив Дніпровський державний технічний університет (м. Кам’янське) 13-15 квітня 2020 року. Всього було подано 235 наукових робіт від студентів з різних вишів країни. За підсумками рецензування, оргкомітет визначив шістдесят вісім кращих проектів. У числі призерів — студент ХПІ Віталій Профатілов (гр. Е-Н219а), який набрав 169 балів та посів III місце. Його проект — «Особливості роботи та призначення асинхронізованих турбогенераторів» (керівник — професор кафедри електричних машин ХПІ Валентина Шевченко).

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт за напрямом «Гірництво» відбувся 25-27 березня 2020 на базі Криворізького національного університету. Студенти ХПІ взяли участь в секції «Гірнича електротехніка та електромеханіка» і за підсумками оцінювання наукових робіт посіли такі місця:

I місце — студент Дмитро Мушенко (гр. Е-217са) з роботою «Принципи створення скрипту Lua для автоматизації розрахунку асинхронних двигунів за програмою FEMM», керівник — зав. кафедри електричних машин ХПІ професор Володимир Мілих;

II місце — студент Олександр Вишняк (гр. Е-217са) з роботою «Вибір кількості зубців статора і ротора вентильно-індукторного двигуна для транспорту», ​​керівник — доцент кафедри електричних машин ХПІ Лідія Галайко;

II місце — студент Олександр Москаленко (гр. Е-217а) з роботою «Нові конструктивні виконання електричної машини з поперечним магнітним полем та їх електромагнітний аналіз в середовищі Ansys Maxwell», керівник — доцент кафедри електричних машин ХПІ Олексій Дунєв.

Всього комісія секції отримала для рецензування 78 студентських робіт з 28-ми українських вишів.

Довідка:

У зв’язку із введенням в Україні карантину, на підставі листа № 22.1/10-713 від 12.03.2020 року ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», оргкомітети Всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт (зі спеціалізації «Електротехніка та електромеханіка», за напрямом «Гірництво») ухвалили рішення про підбиття підсумків за результатами рецензування робіт.