Харківські політехніки — переможці всеукраїнського конкурсу з механічної інженерії

Студенти Навчально-наукового інституту механічної інженерії і транспорту НТУ «ХПІ» взяли участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт в галузі «Механічна інженерія». За підсумками оцінювання, вони посіли I та III місце в декількох категоріях конкурсу. Він відбувся на базі Сумського державного університету. У зв’язку із загальнонаціональним карантином, результати підсумовували за рейтингом рецензій на роботи учасників.

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт в 2019/2020 навчальному році в галузі знань «Механічна інженерія» проходив за шістьма секціями.

Студент кафедри технології машинобудування і металорізальних верстатів ХПІ Дмитро Трубін представив свою наукову роботу в категорії «Сучасні технології промислового виробництва» і за підсумками посів I місце, отримавши 160 балів. Тема його проекту — «Інформаційне та програмне забезпечення для отримання технологічних параметрів процесу високошвидкісного фрезерування деталей змінної жорсткості з використанням web технологій для Javamach Cluster» (керівник — професор кафедри Сергій Добротворський). Робота Дмитра Трубіна зайняла лідируючі позиції — в категорії конкурсу брало участь більше 40-ка проектів, представлених різними вишами України.

Студентка кафедри матеріалознавства ХПІ Анна Любченко взяла участь в секції «Прикладне матеріалознавство та технологія конструкційних матеріалів». Вона представила роботу «Вплив силікатного електроліту на фазоутворення та властивості МДО-покриттів на алюмінієвому сплаві Д16» (керівник — доцент кафедри Валерія Субботіна). Проект посів III місце серед тридцяти двох робіт, отримавши 132 бали на підставі рецензій галузевої комісії.

Довідка:

У зв’язку із рішенням Кабінету Міністрів України про введення карантину для всіх навчальних закладів, на підставі листа Міністерства освіти і науки України №22.1/10-713 від 12.03.2020 та наказу Сумського державного університету №0175-VI від 27.03.2020 підсумки II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт в 2019/2020 навч. році в галузі знань «Механічна інженерія» були підбиті за результатами рецензування.