Абітурієнти з Криму і Донбасу зможуть вступити до ХПІ за спрощеною системою

У 2020 році НТУ «Харківський політехнічний інститут» отримав статус уповноваженої установи вищої освіти для вступників з Донбасу і Криму. Про це йдеться в Наказі Міністерства освіти і науки України. Починаючи з 9-го червня 2020 року на базі НТУ «ХПІ» будуть діяти два освітніх центри: «Крим-Україна» і «Донбас-Україна», що дасть можливість абітурієнтам з тимчасово окупованих територій (з Криму та Донбасу), а також дітям, які проживають на лінії розмежування, вступити до харківського Політеху за спрощеною системою.

Освітні центри надають таку підтримку вступникам: консультують з питань оформлення освітньої декларації; надають допомогу в проведенні річного оцінювання та державної підсумкової атестації з української мови та історії України, видачі документів державного зразка про базову або середню освіту; організовують оформлення документів, проведення вступного іспиту до вишу та інше.

Вступати через освітні центри «Крим-Україна» і «Донбас-Україна» можуть особи: що мають український документ про освіту; не мають український документ про освіту; які складали ЗНО та мають відповідні сертифікати 2017, 2018, 2019 і 2020 року; які не складали ЗНО. (Документи про освіту, отримані на тимчасово окупованих територіях Донбасу і Криму не визнаються).

Щоб вступити до ХПІ за спрощеною формою необхідно: звернутися в освітній центр із заявою, заповнити декларацію, скласти два іспити державної підсумкової атестації, отримаємо в загальноосвітньому навчальному закладі тимчасову довідку, скласти один вступний іспит.

Детальну інформацію про вступ можна знайти на сайті: http://vstup.kpi.kharkov.ua/donbas-crimea/

Під час вступної кампанії 2020 року освітні центри працюватимуть з 9-го червня по 23 жовтня 2020 р.

Довідка:

Перелік уповноважених установ вищої або фахової передвищої освіти визначено: наказом Міністерства освіти і науки України від 13.03.2020 року №394, наказом Міністерства внутрішніх справ України від 04.05.2020 року №373, наказом Міністерства культури та інформаційної політики України від 21.04.2020 № 1665 та від 21.04.2020 №1666.

У Харківському регіоні Освітні центри «Крим-Україна» і «Донбас-Україна» будуть діяти на базі: Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», Української державної академії залізничного транспорту, Харківської державної академії дизайну і мистецтв, Харківської державної академії культури, Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка, Харківського національного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського.