ХПІ провів масштабну онлайн-конференцію із сучасних технологій

На базі НТУ «ХПІ» відбулася Міжнародна наукова конференція з енергетики, електроніки та сучасних технологій «IEEE KhPI Week on Advanced Technology». Вона проходила 5—10 жовтня 2020 року в дистанційному форматі та була присвячена 135-річчю Харківського Політеху. Серед учасників онлайн-сесій — представники вишів і наукових інститутів України та інших країн.

В рамках конференції, вчені представляли свої доповіді в таких сферах: енергетичні системи та силова електроніка, промислова електроніка і електроприводи, системи відновлюваної енергії та розподіл електроенергії, біомедична інженерія, мікро- і нанотехнології, обчислювальний інтелект.

Мета «IEEE KhPI Week on Advanced Technology» — об’єднання і підтримка сталого розвитку інженерно-технічного та енергетичного напрямів, розвиток освіти і науки в цілому.

Організатори зазначають, що інженери відіграють вирішальну роль у створенні інфраструктури в світі, вирішенні глобальних проблем, застосовуючи свої знання і досвід для побудови проектів, які відповідають потребам людства.

Конференція відбулася за участю представників НТУ «Харківський політехнічний інститут», Фізико-технічного інституту низьких температур ім. Б.І. Вєркіна НАН України, Сумського державного університету, Інституту проблем машинобудування ім. А.М. Підгорного НАН України, НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського», Харківської медичної академії післядипломної освіти, інших українських установ, а також Університету Отто фон Геріке (Німеччина), Орегонського центру відновлювальних джерел енергії (США), Інституту енергетики Молдови, Технічного університету Дрездена (Німеччина), Автономного університету Юкатана (Мексика), Словацького технологічного університету, Університету Західної Богемії (Чехія) та ін.

Довідка:

Організатори — НТУ «Харківський політехнічний інститут» спільно з Інститутом інженерів з електротехніки та електроніки (Institute of Electrical and Electronics Engineers, IEEE) — міжнародною організацією інженерів в галузі електротехніки, радіоелектроніки та радіоелектронної промисловості.