Перекладачі ХПІ відзначили професійне свято онлайн

Кафедра ділової іноземної мови та перекладу НТУ «ХПІ» відсвяткувала Міжнародний день перекладача у дистанційному форматі. Захід об’єднав викладачів кафедри і школярів Харківського регіону. Спеціальним гостем онлайн-зустрічі стала провідний фахівець міжнародної компанії Requestum, випускниця кафедри Ольга Чуб. Вона розповіла про навчання в ХПІ та свої кар’єрні досягнення.

Організатори зазначили, що День перекладача завжди був чудовою нагодою для викладачів і студентів кафедри запросити в гості своїх випускників, а також майбутніх абітурієнтів — старшокласників зі шкіл з поглибленим вивченням іноземних мов. Цього року, в умовах карантинних обмежень, кафедра ділової іноземної мови та перекладу ХПІ не міняла традицію, але змінила підхід до організації зустрічі. Захід відбувся 3 жовтня на базі дистанційної платформи Zoom.

В онлайн форматі до викладачів кафедри приєдналися школярі з Харківської гімназії №132, Безлюдівського юридичного ліцею, Харківської гімназії №46, Харківської гімназії №1.

Про свої професійні досягнення всім учасникам заходу розповіла випускниця кафедри 2016 року Ольга Чуб. Зараз вона обіймає посаду провідного фахівця (Lead Project Manager) у міжнародній компанії Requestum. Ольга зазначила, що саме в ХПІ були закладені ті цінності і орієнтири, завдяки яким їй вдається легко і швидко просуватися по кар’єрних сходах. Вона також підкреслила безпосередню роль кафедри у формуванні своєї особистості та професійному розвитку.

За словами викладачів кафедри ділової іноземної мови та перекладу ХПІ, такі зустрічі надихають майбутніх студентів на оволодіння професією перекладача. Зокрема, за підсумками заходу, організатори отримали хороші відгуки і слова подяки від школярів, батьків і вчителів.

Довідка:

Міжнародний День перекладача — професійне свято усних та письмових перекладачів, яке святкується щорічно 30 вересня.