ХПІ підписав меморандум, що сприяє розвитку стартап-екосистеми Харківської області

25 листопада в НТУ «ХПІ» відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між університетом і Центром підтримки підприємців Дія.Бізнес. Він передбачає створення спільної інкубаційної програми «Kharkiv Science Camp», що надає комплексні консультаційні й освітні послуги на базі центру Дія.Бізнес. Планується, що учасники проекту отримають менторську підтримку своїх бізнес-ідей, а також навички їх комерціалізації. Старт «Kharkiv Science Camp» анонсовано на початок 2021 року та буде реалізовуватися у новому стартап-центрі «Spark» НТУ «ХПІ».

Захід відбувся за участю Першого заступника Міністра освіти України Миколи Кизима, ректора ХПІ, професора Євгена Сокола, проректора з наукової роботи ХПІ, професора Андрія Марченка, директора Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки ХПІ Романа Томашевського, аспірантки кафедри «Хімічна техніка та промислова екологія» ХПІ Оксани Гетти та керівника консультаційного центру для підприємців «Дія.Бізнес» Анастасії Кучерявої.

Цілі підписаного Меморандуму:

— формування відповідних умов для розвитку стартап-екосистеми Харківської області;

— координація зусиль для розвитку стартап-екосистеми України з урахуванням кращих світових практик;

— активна участь в процесах діджиталізації та інноваційної трансформації України.

Довідка:

Дія.Бізнес  —  масштабний національний проект з розвитку підприємництва, що має дві складові: онлайн-платформу для підприємців Дія.Бізнес і офлайн — мережа центрів підтримки підприємців. Центр підтримки підприємців Дія.Бізнес надає консультації від фахівців-практиків, проводить бізнес-конференції, освітні заходи, воркшопи від провідних експертів.

Стартап-центр «SPARK» НТУ «ХПІ» — величезний простір, площею понад 600 кв. метрів і розрахований на 150 місць. Головним завданням Центру є підтримка стартапів на всіх етапах розвитку: від розробки ідеї до її комерціалізації. Аудиторія «SPARK» — молоді вчені, студенти та школярі, а головні спікери — інвестори, представники фондів, провідних консалтингових агентств, бізнесмени як України, так і США. Серед послуг стартап-центру «SPARK» НТУ «ХПІ»: стартап-школа, преінкубаційна програма Innovation Bootcamp, менторство, коучинг, експертна підтримка, консультування, інформування, навчання, проведення семінарів, тренінгів, майстер-класів, бізнес-ігор, co-working, майданчик для заходів, технологічна експертиза стартапу. Зокрема, випускники Innovation Bootcamp мають можливість підготуватися до участі в міжнародних і українських стартап-проектах, таких як eō Business Incubators і CIG.

Офіційні сторінки стартап-центру «SPARK» в соц. мережах:

Instagram — @spark.centre (https://www.instagram.com/spark.centre/)

Facebook — https://www.facebook.com/Spark.StartUpCentre