Компанія SoftServe відзначила кращих студентів-айтішників ХПІ

У НТУ «ХПІ» підбили підсумки навчання студентів з дисципліни вільного вибору «Основи WebUI», викладачем якої був фахівець IT-компанії SoftServe. Слухачами курсу стали айтішники ХПІ, які протягом семестру вчилися за індивідуальними навчальними планами. У фіналі програми учасникам, які виконали весь необхідний обсяг завдань, вручили сертифікати, а найкращим студентам — запрошення на навчання до SoftServe IT Academy.

Курс «Основи WebUI» є офіційно введеною у навчальний процес дисципліною вільного вибору. В осінньому семестрі 2020/2021 навчального року на нього записалися 34 студенти ХПІ — з навчально-наукового інженерно-фізичного інституту, факультету комп’ютерних наук і програмної інженерії, факультету комп’ютерних та інформаційних технологій. Заняття проходили з використанням засобів дистанційного навчання, а лектором був практикуючий фахівець і розробник компанії SoftServe Юрій Зябля.

9 грудня 2020 року відбулася фінальна зустріч із учасниками програми. Студенти, які виконали всі практичні завдання та проект з дисципліни, отримали від компанії сертифікати про успішне завершення курсу. Крім того, кращих з них запросили продовжити навчання у SoftServe IT Academy.

Нагородження відбулося за участю представників компанії SoftServe: директора центру розробки Геннадія Букшевалова, менеджера освітніх програм В’ячеслава Лаптєва, а також заступника декана факультету комп’ютерних наук і програмної інженерії ХПІ Наталії Марченко, директора навчально-наукового інженерно-фізичного інституту Олексія Ларіна та його заступника Володимира Мєтєльова.

 «Це є винятково гарним прикладом інтеграції IT-бізнесу та університетської освіти, адаптації та актуалізації навчального процесу. Сподіваємося на подальшу співпрацю та нові спільні програми з компанією SoftServe!», — сказав директор навчально-наукового інженерно-фізичного інституту ХПІ Олексій Ларін.

Своїми відгуками щодо пройденого курсу поділилися і студенти ХПІ:

«Курс «Основи WebUI» від компанії SoftServe повністю виправдав мої очікування. Зараз мені необхідні знання з основ JavaScript, і саме ця програма мені дуже допомогла. Ніяких проблем з організацією занять не виникало. Професіоналізм викладача Юрія Зяблі — те що треба, щоб за короткий період курсу отримати необхідні навички», — зазначив студент групи КН-118 Артем Жадан.

«Пройшовши курс «Основи WebUI», я можу точно сказати, що жодного разу не пошкодувала, що вибрала саме його. Він орієнтований як на новачків у сфері веб-розробки, так і на тих, хто прагне поліпшити свої знання в цій галузі. Весь теоретичний матеріал викладався цілком зрозуміло, а домашні завдання допомогли закріпити вивчене на практиці. Я вважаю цей досвід дуже корисним. Курс повністю виправдав мої очікування, тому всім, хто сумнівається в необхідності його проходження, раджу не сумніватися!», — поділилася враженнями студентка групи І-218а Аріна Запорожець.

«Цей курс був дуже цікавим і корисним. Викладачі завжди швидко відповідали на питання та доступно пояснювали матеріал. Програма «Основи WebUI» допоможе вам вивчити JavaScript з самих основ», — розповів студент групи КІТ-97б Олексій Сидорченко.

 

Довідка:

Пілотний проект з впровадження дисциплін вільного вибору для айтішників ХПІ стартував у весняному семестрі 2019/2020 навчального року. Слухачами курсу «Основи WebUI» були студенти 3-го курсу спеціальностей «комп’ютерні науки» і «прикладна математика» Навчально-наукового інженерно-фізичного інституту ХПІ та факультету комп’ютерних наук і програмної інженерії ХПІ. Дисципліна «Основи WebUI» розроблена фахівцями IT-компанії SoftServe для студентів Харківського Політеху.