Програма подвійних дипломів з Польщею. Правила вступу

На базі кафедри двигунів внутрішнього згоряння спільно з Варшавською політехнікою (WUT) НТУ «ХПІ» реалізує магістерську програму подвійних дипломів за спеціальністю «Енергетичне машинобудування». Це — можливість для студентів ХПІ пройти безкоштовне навчання в Польщі, а після закінчення навчання отримати два дипломи — ХПІ та WUT. Важлива умова — володіння англійською мовою.

Учасниками програми можуть стати студенти-бакалаври, які вступатимуть до магістратури НТУ «ХПІ» на спеціальність «Енергетичне машинобудування». Для цього вони повинні скласти вступні іспити з англійської мови (Єдиний вступний іспит) та зі спеціальності. Студенти, зараховані до НТУ «ХПІ», будуть прийняті до Варшавської політехніки без додаткових іспитів (спеціальність «Mechanical Engineering»).

Тривалість освітньо-наукової програми — 1 рік 9 місяців (4 семестри), що передбачає по два семестри навчання в кожному з університетів: НТУ «ХПІ» та Варшавській політехніці. Мови навчання: українська або англійська в ХПІ, та англійська у WUT. Крім того, у студентів є можливість пройти переддипломну практику на провідних підприємствах і компаніях Польщі.

«У програмі подвійних дипломів НТУ «ХПІ» ми приділяємо велику увагу адаптації освіти до вимог роботодавців. Її випускники — це фахівці, які мають великий попит на ринку праці. Навчання спрямоване насамперед на роботу в компаніях і установах сфери автомобілебудування, а також інших галузях промисловості: транспортній, енергетичній, авіаційній, в напрямах, діяльність яких пов’язана з проектуванням, виробництвом, обслуговуванням і контролем», — розповів координатор з питань співпраці між НТУ «ХПІ» та Варшавською політехнікою Денис Мешков.

Контакти: НТУ «ХПІ», Лабораторний корпус, 2-й поверх, кафедра двигунів внутрішнього згоряння.
Тел. +38 (057) 707-63-14; +38 (068) 856-59-24; +38(057)-707-65-49, E-mail: dvs@kpi.kharkov.ua

Довідка:

Магістерська програма подвійних дипломів за спеціальністю «Енергетичне машинобудування» між НТУ «ХПІ» та Варшавською політехнікою (WUT) діє з вересня 2018 року. Вона дає можливість студентам отримати як диплом НТУ «ХПІ», так і WUT (Польща). На сьогоднішній день програму завершили 12 осіб і продовжують навчання 10 студентів.

Варшавська політехніка (Warsaw University of Technology) — один з найбільших і провідних університетів Польщі та Центральної Європи. У ньому навчається 35000 студентів, а підготовкою фахівців займається понад 2000 викладачів.

Студенти ХПІ проходять навчання на базі факультету Automotive and Construction Machinery Engineering (SiMR), який має сучасну навчальну базу, що складається з лекційних аудиторій, сучасних лабораторій для досліджень, комп’ютерних робочих кабінетів. Детальніше про навчання харківських політехніків у Варшаві — за посиланням.