Дівчат харківського Політеху запрошують на енергохакатон

Студенток різних спеціальностей ХПІ запрошують приєднатися до II Всеукраїнського онлайн-хакатону «Як зацікавити дівчат енергетикою?». Захід стартує 21 квітня і триватиме три дні на базі платформи Zoom. Під час онлайн-зустрічей дівчата дізнаються про енергетичні спеціальності та кар’єрні можливості в галузі енергетики. Для участі необхідна попередня реєстрація (дедлайн — 11 квітня). Захід — безкоштовний, кількість місць обмежена. Хакатон проводиться в рамках грантової ініціативи «Дівчата в енергетиці» за підтримки USAID.

Мета онлайн-хакатону — розробити командні проекти на тему залучення дівчат до енергетичних спеціальностей, підвищити рівень знань про ґендерну рівність і навчити їх дизайн-мисленню.

Учасницями онлайн-проекту можуть стати студентки ХПІ віком від 16 до 24 років будь-яких спеціальностей, які мають інтерес і зацікавленість до енергетичної сфери. Необхідна попередня реєстрація, де потрібно прописати свою мотивацію. Кінцева дата — 11 квітня. Потім журі визначить з претенденток 40 дівчат. Результати відбору будуть представлені 14 квітня на сторінці @ДівчатаSTEM в Facebook.

Протягом трьох днів хакатонів відбудуться:

— майстер-класи з гендерної рівності та дизайн-мислення;

— знайомство з представницями прекрасної статі, які побудували кар’єру в енергетиці;

— розробка групових проектів із залучення дівчат в енергетику;

— менторський супровід команд;

— сесії з кар’єрних консультацій тощо.

Час проведення:

21 квітня — з 14:00 до 19:00

22 квітня —  з 9:00 до 19:00

23 квітня — з 10:00 до 16:00

Обов’язкова присутність протягом всього заходу.

З організаційних питань звертатися за телефоном (044) 292 02 48 або email: stem@csr-ukraine.org.

Довідка:

II Всеукраїнський онлайн-хакатон «Як зацікавити дівчат енергетикою» організовується в рамках грантової ініціативи «Дівчата в енергетиці», який реалізує Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» (ініціатива Дівчата STEM) за підтримки USAID Проект енергетичної безпеки (ТЕБ).

24-26 лютого 2021 року відбувся перший онлайн-хакатон для студенток: «Як зацікавити дівчат енергетикою», під час якого 40 учасниць, об’єднаних у команди, розробили 7 проектів, що спрямовані на підвищення зацікавленості дівчаток шкільного віку енергетичною сферою. Команда-переможець отримала грант розміром 30 тис. грн на втілення свого проекту. Зараз команда розробляє графік його реалізації.