Студенти ХПІ — переможці всеукраїнського конкурсу з інженерної графіки

На базі НТУ «ХПІ» була організована підсумкова конференція Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2020/2021 навчального року за трьома спеціалізаціями: прикладна геометрія, інженерна графіка та технічна естетика. Серед учасників онлайн заходу більше 60-ти студентів з трьох десятків вишів України. За підсумками оцінювання наукових робіт, комісія визначила переможців конкурсу. Зокрема, студенти ХПІ отримали по одному диплому I та III ступеня, а також два дипломи II ступеня.

Конференція проходила протягом чотирьох днів (26-29 квітня 2021 року) онлайн з використанням платформи Microsoft Office 365. Конкурсантами були шістдесят два студенти з 27-ми закладів вищої освіти України (міста: Дніпро, Дубляни, Запоріжжя, Київ, Луцьк, Львів, Мелітополь, Миколаїв, Ніжин, Полтава, Суми, Харків, Херсон, Черкаси). Вони презентували 39-ть наукових робіт в рамках трьох секцій: прикладна геометрія, інженерна графіка та технічна естетика.

На підставі рецензій та оцінок за наукові доповіді, галузева конкурсна комісія визначила переможців. Призові місця були розподілені так: дипломи I ступеня отримали 11 студентів, II ступеня — 20 студентів, дипломи III ступеня — 31 студент. Серед них — семеро студентів ХПІ: команда Олександра Ленівенка і Марини Морозової посіла 1-е місце; команда Вікторії Томків і Вікторії Явдошенко, а також студент Владислав Тягло — 2 місце; команда Івана Брусова і Дарини Павленко — 3-є місце.

Пленарне засідання відбулося за участю голови галузевої конкурсної комісії, проректора з наукової роботи НТУ «ХПІ» Андрія Марченка, директора Навчально-наукового інженерно-фізичного інституту НТУ «ХПІ» Олексія Ларіна, а також членів галузевої конкурсної комісії — президента Української асоціації з прикладної геометрії, професора Київського національного університету будівництва і архітектури Віталія Плоского, професора НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського» Володимира Ваніна, професора Національного університету біоресурсів і природокористування України Сергія Пилипаки.

Наукові роботи та повний список переможців можна подивитися на сайті: https://cutt.ly/Hbm9OST

 

Довідка:

Конкурс проходив за наказом Міністерства освіти і науки України № 1457 від 24.11.2020 р. «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей в 2020/2021 навчальному році» та наказом Міністерства освіти і науки України № 605 «Про затвердження Положення про Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей» від 18.04.2017 р. Основний організатор конкурсу — кафедра геометричного моделювання та комп’ютерної графіки НТУ «ХПІ».