ХПІ організував мовну конференцію для харківських студентів

Кафедра іноземних мов НТУ «ХПІ» провела міжвузівську студентську науково-практичну конференцію «Science Looks Ahead» (Наука — погляд у майбутнє). Учасниками стали понад 50 студентів і курсантів з різних вишів Харкова, які навчаються на немовних спеціальностях. В онлайн форматі вони презентували свої доповіді англійською та німецькою мовами.

Захід відбувся 27 квітня і був присвячений 70-річчю заснування кафедри іноземних мов ХПІ. Доповіді учасників демонстрували широкий спектр їхніх наукових інтересів. Зокрема, 17-ть робіт було представлено англійською мовою, а п’ять — німецькою. Організатори зазначили, що студенти висловили готовність взяти участь у такій конференції і наступного року.

Довідка:

Викладачі кафедри іноземних мов НТУ «ХПІ» навчають англійської, німецької, французької мов майбутніх фахівців різних інженерних напрямів вишу: програмістів і системних аналітиків, машинобудівників, інженерів-електриків, хіміків і технологів виробництва, курсантів військового інституту танкових військ, молодих вчених і науковців. Крім того, лектори кафедри проводять заняття з англійської мови зі слухачами-іноземцями факультету міжнародної освіти вишу, читають курс для студентів-іноземців 1-2 курсу, які навчаються в ХПІ англійською мовою.