Політехніки відзначені іменними стипендіями Харківського регіону

Четверо вчених НТУ «Харківський політехнічний інститут»: Ніна Підбуцька, Наталія Шматько, Ксенія Потопальська та Сергій Шевченко стали переможцями конкурсу на отримання обласних іменних стипендій в галузі науки в 2021 році. Серед претендентів було 112 конкурсантів з 25-ти вищих навчальних закладів, 10-ти академічних та 12-ти галузевих наукових установ Харківського регіону. Конкурсний комітет призначив сорок іменних стипендій, чотири з них — присуджені вченим ХПІ.

Довідка:

Конкурс на здобуття обласних іменних стипендій в галузі науки проводиться, щоб відзначити провідних діячів науки, які зробили вагомий внесок у розв’язання соціально-економічних проблем регіону, становлення і подальшу розбудову держави, зміцнення її інтелектуальної безпеки та для підтримки наукової молоді Харківщини. Щорічно призначається 40 обласних іменних стипендій в галузі науки за тринадцятьма номінаціями.

У 2021 році в конкурсі на здобуття обласних іменних стипендій в галузі науки взяли участь 112 претендентів з 25-ти вищих навчальних закладів, 10-ти академічних і 12-галузевих наукових установ області; із загальної кількості учасників — 50 видатні вчені, 62 — обдаровані молоді вчені. Комітетом з призначення обласних іменних стипендій в галузі науки на підставі пропозицій експертних комісій затверджено кандидатури 20 видатних і 20 обдарованих молодих вчених. Докладніше: https://dniokh.gov.ua/?p=63669