ХПІ організував масштабне дитяче свято спорту та науки

29 травня на базі СОТ «Політехнік» в Фігуровці відбувся II Всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед школярів середніх і старших класів, присвячений Дню захисту дітей. У змаганні взяли участь 100 хлопців та дівчаток з дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спортивних клубів регіону. Також на території табору ХПІ був відкритий STEM майданчик з цікавими дослідами та експериментами від молодих вчених університету. Організатор турніру — НТУ «ХПІ» за підтримки Ірини Венедіктової.

Змагання проходило в форматі «стінка на стінку». Виходячи з вагових категорій та за віком, юні борці були розподілені на 4 команди: «Леви», «Акули», «Ведмеді», «Орли». Школярі представляли різні спортивні клуби Харкова і області: СК «Політехнік», СК «Колізей», ДЮСШ «Комунар», КДЮСШ №6, ДЮСШ №7, ФОК «Мобіль», СК «Ритм», СК «RDX». Крім того, захід відвідали майже сімдесят школярів смт.Малинівка Чугуївського району Харківської області.

Урочисте відкриття турніру з вільної боротьби відбулося за участю проректора НТУ «ХПІ» Магомедеміна Гасанова, директора ТОВ «Харків Хімпром» Олександра Тимофєєва (надавав спонсорську підтримку), заступника голови селищної ради Малинівки Євгена Чудного, директора СОТ «Політехнік» Андрія Євтіфієва (організатор). В результаті запеклої боротьби, місця розподілилися наступним чином:

I місце —«Акули».

II місце—«Ведмеді».

III місце—«Леви».

IV місце — «Орли».

Всі юні борці отримали медалі, пам’ятні призи, сертифікати на участь в лазерному пейнтболі.

Також в день турніру на території СОТ «Політехнік» працювали інші спортивні локації: настільний теніс, волейбол, бадмінтон, фітнес-зона, пляж, було організовано безкоштовне харчування для учасників чемпіонату. Крім того, гості могли подивитися та   взяти участь в майстер-класах, експериментах і наукових дослідах від молодих вчених ХПІ, які розгорнули тут захоплюючу STEM зону. Захід завершився святковою дискотекою, на якій урочисто відкрили оновлену естрадну площадку спортивно-оздоровчого табору «Політехнік».

 

Більше світлин на Facebook

Довідка:

СОТ «Політехнік» —активне місце для спорта і відпочинку студентів і викладачів ХПІ, розташоване в сосновому лісі, на березі Сіверський Донець (урочище Фігурівка, Харківська область). Тут гості можуть розміститися в комфортабельних котеджах або номерах в корпусах. Крім обладнаного пляжу і спортивних майданчиків, відпочиваючим також пропонують екскурсії та походи, літній кінозал, квести та ін.

Абревіатура STEM розшифровується як «Science, Technology, Engineering and Mathematics» – наука, технологія, інженерія і математика. Такі напрямки лежать в основі цієї методики освіти. При цьому,  дані дисципліни вивчаються не окремо, як зазвичай, а в комплексі. Велике значення має практичне застосування отриманих знань. Дитина не просто знайомиться з новими напрямками розвитку точних наук і інженерії, а вчиться реалізовувати вивчене на практиці.