Студенти ХПІ виграли конкурс німецького фонду Аденауера

Студенти НТУ «ХПІ» Аріна Запорожець і Арсеній Святенко стали стипендіатами Фонду Конрада Аденауера (KAS). Тепер політехніки зможуть пройти навчання в магістратурі будь-якого вищого навчального закладу Німеччини. Три студента ХПІ брали участь в конкурсному відборі фонду, двоє з них стали переможцями. Вони — слухачі курсу німецької мови, проведеного на базі Німецького освітнього центру ХПІ (DAZ). Співробітниками центру також була організована підтримка учасників в оформленні пакета документів, підготовці до співбесіди та зв’язку з офісом Фонду KAS у Києві.

Студентка третього курсу Навчально-наукового інженерно-фізичного інституту ХПІ Аріна Запорожець і студент четвертого курсу Навчально-наукового інституту хімічних технологій та інженерії ХПІ Арсеній Святенко успішно пройшли два етапи конкурсного відбору Фонду. Перший — правильна підготовка пакету документів для участі та другий — онлайн співбесіда з представниками KAS.

Тепер на політехніків очікує новий життєвий етап — Арсеній обирає німецький виш і готується до здачі мовного тесту TestDaF, Аріна в наступному році закінчить бакалаврат і також буде готуватися до вступу в магістратуру Німеччини.

«Я дуже щаслива, що отримала стипендію та буду вчитися в магістратурі Німеччини! Це для мене велика мрія, яка здійснилася саме в НТУ «ХПІ» за сприянням Німецького центру. Також хочу висловити слова подяки лектору Фабіо Санду за натхнення до вивчення німецької мови!», — ділиться враженнями студентка ХПІ Аріна Запорожець.

«Я був одночасно вражений та щасливий, отримавши повідомлення про зарахування до списку стипендіатів KAS. Вчитися в Німеччині, де потужна база фармацевтичної промисловості, це була моя  мрія. Вона здійснилася, завдяки ХПІ та Німецькому освітньому центру. Тепер моя мета — реалізуватися, як український фахівець», — розповів студент ХПІ Арсеній Святенко.

Викладач німецької мови DAZ Фабіо Санд зазначив, що дуже пишається своїми студентами, які отримали стипендію німецького Фонду. «Аріна й Арсеній — студенти з відмінним знаннями мови та спеціальності. Бажаю їм подальших успіхів!», — сказав Фабіо.

За словами керівника Німецького освітнього центру ХПІ Дениса Мешкова, члени комісії конкурсного відбору KAS відзначили високий рівень підготовки політехніків, як в знаннях з мови, так і спеціальності.

«Ми пишаємося, що двоє з трьох студентів ХПІ отримали стипендію. Надалі плануємо продовжувати співпрацю з Фондом, розвивати нові можливості для студентів Німецького освітнього центру ХПІ! Радіємо успіхами Аріни й Арсенія та бажаємо їм нових звершень і перемог!», — зазначив керівник DAZ Денис Мешков.

Довідка:

Фонд Конрада Аденауера (KAS) — німецький політичний фонд, який надає підтримку іноземцям в отриманні диплома вищого навчального закладу ФРГ (магістерська стипендія) або кандидата наук (написання та захист дисертації), а також в поглибленні своїх професійних знань. Таким чином, KAS прагне зробити внесок у підвищення кваліфікації молодих вчених, очікуючи, що стипендіати в своїй країні вплинуть на розвиток держави та суспільства, зокрема — політики, громадського управління, науки, економіки, ЗМІ, культури, а також міжнародних організацій.