ХПІ розпочинає співпрацю з підприємствами Ізраїлю

НТУ «Харківський політехнічний інститут» відвідав засновник ізраїльської організації «E2I Group» Марк Ізраїль. Він ознайомився з діяльністю харківського Політеху і обговорив з керівництвом вишу перспективні напрями науково-технічного співробітництва. Зокрема, йшлося про створення ланцюжка «освіта — виробництво», щоб студенти могли брати участь у виконанні реальних проектів на промислових підприємствах, бізнес-структурах різних країн світу.

НТУ «ХПІ» на переговорах представляли: проректор з науково-педагогічної роботи Геннадій Хрипунов, завідувач кафедри теорії і систем автоматизованого проектування механізмів і машин Микола Ткачук, начальник відділу міжнародних зв’язків Олександр Гончаров. Вони розповіли про основні напрями роботи харківського Політеху в освітній та науковій сферах.

Зі свого боку Марк Ізраїль презентував організацію «E2I Group», діяльність якої спрямована на інтеграцію студентів у міжнародний ринок праці, підвищення їхніх професійних якостей і навичок.

За підсумками переговорів, сторони домовилися почати співпрацю з реалізації ланцюжка «освіта — виробництво» на базі комп’ютерного кластера кафедри теорії і систем автоматизованого проектування механізмів і машин НТУ «ХПІ».

«Ми бачимо перспективу в розвитку зв’язку між освітою і виробництвом. Студенти зможуть поєднувати навчання і практику, виконуючи проекти для підприємств різних секторів економіки. Ця робота може бути реалізована через технопарк НТУ «ХПІ». Крім того, найближчим часом ми плануємо розширити кількість кафедр вишу, які будуть задіяні», — сказав проректор ХПІ Геннадій Хрипунов.

Довідка:

Ізраїльська організація «E2I Group LTD» працює з компаніями різних країн світу, які займаються кібербезпекою, фінансовими технологіями, Інтернетом речей, автоматизацією і робототехнікою, та ін. Серед партнерів компанії також є академічні установи Ізраїлю, Сінгапуру, України.