У ХПІ обговорили розширення співпраці з Узбекистаном

16 серпня НТУ «Харківський політехнічний інститут» відвідала делегація Посольства Республіки Узбекистан в Україні. До її складу увійшли: Надзвичайний і Повноважний Посол Алішер Курманов і перший секретар з політичних питань Абдурахмон Махмудов. Вони провели переговори з керівництвом ХПІ, ознайомилися з діяльністю вишу та окреслили кроки для подальшої співпраці.

На переговорах харківський Політех представляли: ректор Євген Сокол, проректори з науково-педагогічної роботи Геннадій Хрипунов і Магомедємін Гасанов, заступник начальника відділу міжнародних зв’язків Олександр Василюк.

В ході зустрічі ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол розповів гостям про науково-освітню діяльність вишу. Зокрема, про унікальну програму Innovation campus (з підготовки фахівців для IT-сфери); Німецький освітній центр, який навчає студентів мові та дає можливість пройти навчання, стажування в Німеччині та Австрії; про навчальні програми, які викладаються англійською мовою, сьогодні їх — більше тридцяти, що розширює перспективи для українських та іноземних студентів Політеху.

«У ХПІ є велика кількість наукових шкіл, яким вже більше ста років. Накопичений за цей час величезний потенціал ми готові впроваджувати, як у галузі освіти, так і в галузі науки. Для нас Узбекистан — не рядова країна, з якою ми хотіли б розширити співпрацю», — зазначив ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол.

Зі свого боку, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні Алішер Курманов розповів про систему освіти своєї країни, тенденції та особливості роботи. Він підкреслив перспективність співпраці харківського Політеху з Узбекистаном: «Бренд України — хороший, позитивно сприймається в нашій країні. Пропоную команді ХПІ сформувати теми для можливого співробітництва. Пошук точок дотику допоможе вийти на конструктивну взаємодію з університетами Узбекистану».

За підсумком зустрічі прийнято рішення про те, що харківський Політех підготує пропозиції для Узбекистану — перспективні напрями для співпраці в освітній та науковій сфері.

 

Довідка:

На сьогодні в НТУ «ХПІ» навчаються близько 170 студентів з Узбекистану.