Відкрито реєстрацію на програму «Німецькомовний інженер» ХПІ

Німецький освітній центр НТУ «ХПІ» запрошує політехніків на програму «Німецькомовний інженер». Проект передбачає вивчення німецької мови — від початкового рівня (А1) і до просунутого (В2/С1), зокрема й технічного напряму. Заняття проводять викладачі ХПІ, а також лектори з Німеччини та Австрії. Крім того, у студентів буде шанс пройти стажування, практику, навчання в німецькому або австрійському виші.

Учасниками програми можуть стати студенти ХПІ всіх спеціальностей і курсів. Реєстрація — за посиланням https://forms.gle/be7whtuKTsxZftTZ9. Дедлайн — 29 серпня 2021 року, для першокурсників — 5 вересня.

Після реєстрації студенти пройдуть тестування на знання німецької (окрім претендентів з нульовим рівнем) для розподілу за групами. Початок занять — 6 вересня. Вони проходитимуть три рази на тиждень.

Рейтингові списки учасників із вказаними групами і формою навчання (платна / безкоштовна) будуть розміщені на офіційних сторінках Німецького освітнього центру.

Форми навчання:

— студенти 1-го курсу з початковим (нульовим) рівнем знання німецької мови проходитимуть навчання виключно на платній основі,

— студенти 1—4-го курсу з просунутим рівнем німецького зможуть претендувати на 10 грантових (безкоштовних) місць для навчання. Розподіл відбудеться за результатами тестування. Буде враховуватись рівень знання мови, середній бал за спеціальністю (успіхи в навчанні за своїм напрямом), бали тестування ЗНО (для першокурсників), мотивація для вивчення німецької мови, участі в інших конкурсах та програмах Німецького центру,

— студенти з високим рівнем німецької займаються виключно з лекторами OeAD і DAAD.

Контакти:

Німецький освітній центр розташований у Головному (ректорському) корпусі НТУ «ХПІ», к.39 (1 поверх). Режим роботи: пн. – пт. з 10:00 до 16:00. Електронна пошта: daz@khpi.edu.ua, тел. +38 (057) 707 – 65 – 49.

Актуальну інформацію про Німецький освітній центр ХПІ можна знайти на сторінках у соціальних мережах: група у Facebook (www.facebook.com/groups/DeutschesAusbildungsZentrum), сторінка в Instagram (https://www.instagram.com/daz.khpi/), #dazkhpi.

Довідка:

З 2016 року в НТУ «ХПІ» працює Німецький освітній центр, який координує роботу університету з німецькими та австрійськими вишами, навчає студентів німецької мови, консультує з питань освіти у Німеччині та Австрії, сприяє працевлаштуванню в Україні та Німеччині.

Освітня програма «Німецькомовний інженер» — це поглиблене вивчення німецької мови для студентів Харківського Політеху. Навчання триває з 1-го по 4-й курс (заняття три рази на тиждень по 1,5 години), включно з вивченням технічної німецької на старших курсах. За цей час слухачі зможуть підвищити знання мови, які мають, до рівня В2 / TestDAF або вивчити німецьку мову «з нуля». Лектори програми — викладачі ХПІ, представники німецької та австрійської служб академічних обмінів (DAAD та OeAD).

За результатами конференції, яка відбулася в травні 2021 року для проходження мовної практики в Німеччині були відібрані одинадцять другокурсників ХПІ, виробничої практики — сім студентів 3-го курсу, і четверо політехніків — для навчання в магістратурі за програмою подвійних дипломів у Магдебурзькому університеті ім. Отто-фон-Геріке. Програма також дає студентам можливість брати участь у проектах DAAD, Erasmus+ та інших німецьких і австрійських фондах.