Ректор ХПІ Євген Сокол удостоєний найвищої нагороди МОН

Сьогодні, 27 серпня 2021 року, ректору НТУ «ХПІ» професору Євгену Соколу була вручена найвища нагорода Міністерства освіти і науки України — нагрудний знак «За наукові та освітні досягнення».

Вручення відбулося на урочистому засіданні в Києві. Захід об’єднав понад тридцять освітян і науковців України. Нагрудний знак був отриманий з рук міністра МОН України Сергія Шкарлета.

Зазначимо, що нагрудний знак «За наукові та освітні досягнення» — заохочувальна відомча нагорода Міністерства освіти і науки України, яка має найвищий ступінь серед відзнак, введених МОН. Нагорода вручається з 2013 року.

Вітаємо ректора харківського Політеху Євгена Сокола з високою та почесною нагородою, бажаємо успіхів у подальшій роботі!

Довідка:

Нагрудним знаком «За наукові та освітні досягнення» нагороджуються наукові і науково-педагогічні працівники, державні службовці за бездоганну працю та особисті заслуги під час виконання службових обов’язків, пов’язаних із формуванням та забезпеченням реалізації державної політики у сфері освіти і науки, досягнення визначних успіхів у науковій та науково-педагогічній діяльності, науково-методичному забезпеченні вищої освіти, здійсненні аналітично-прогностичної діяльності, визначенні перспектив та напрямів розвитку вищої освіти, розробці програм розвитку вищої освіти, проведенні моніторингу якості освіти, підготовці кадрів вищої кваліфікації; організації та координації наукової, науково-методичної та науково-дослідної роботи, підготовці, перепідготовці та підвищенні кваліфікації наукових та науково-педагогічних кадрів.