Ректор ХПІ Євген Сокол вітає першокурсників з Днем знань!

Дорогі першокурсники, вітаю вас із початком нового етапу вашого життя! Тепер ви є студентами першого технічного вишу країни — харківського Політеху. Віднині перед вами відкривається безліч можливостей, адже у ХПІ ви здобудете високий рівень знань і професійну підготовку, базу для наукових звершень, розвиватимете свої творчі та спортивні таланти, а також будете ставити життєві пріоритети!

Радий зазначити, що технічні спеціальності не втрачають популярність серед абітурієнтів, адже це — основа для розвитку держави. Цього року ми прийняли до родини ХПІ понад 2200 першокурсників!

Харківський Політех продовжує розвиватися, розширюючи коло партнерів, і докладає всіх зусиль, щоб виростити конкурентних фахівців світового рівня з активною життєвою позицією. Навчаючись у нашому виші, ви матимете змогу брати участь у міжнародних програмах подвійних дипломів, включеного навчання в університетах Європи, та інших. Крім того, для вас будуть доступні не лише англомовні проекти. Ставши слухачем Німецького освітнього центру ХПІ, ви зможете вивчити німецьку мову, а також отримаєте шанс пройти стажування, практику, навчання у вишах Німеччини або Австрії. Хочу зазначити, що на базі ХПІ діє єдиний в Харкові стартап-центр «Spark», де ви матимете можливість отримати допомогу в комерціалізації своїх ідей і потрапити до проектів міжнародних фондів із підтримки і розвитку стартапів.

Наші студенти перемагають на міжнародних і всеукраїнських конкурсах, предметних олімпіадах, спортивних чемпіонатах та в інших проектах, а вчені вишу демонструють прогресивні наукові досягнення. І ці результати роботи ХПІ відзначені світовими рейтингами. Вже протягом декількох років харківський Політех утримує титул кращого технічного вишу України, за даними міжнародного рейтингу кращих університетів світу QS World University Rankings.

Все, чого ми досягли і що маємо ще здійснити, робиться для перспективного майбутнього нашої держави. Разом ми працюватимемо на зміцнення і розвиток економіки України, будемо примножувати її досягнення!

У зв’язку з поширенням Covid-19, прошу вас із розумінням і відповідальністю поставитися до дотримання протиепідемічних правил, встановлених на території кампуса ХПІ та гуртожитків вишу.

Шановні першокурсники, нехай День знань стане вдалим стартом на шляху до досягнення поставлених цілей!

Зі святом вас, студенти ХПІ!

З повагою,
ректор НТУ «ХПІ», д.т.н., професор Євген Сокол