День танкіста в ХПІ

У Військовому інституті танкових військ НТУ «ХПІ» урочисто відзначили День танкіста. Захід відбувся на території військового закладу 11 вересня. Під час святкування танкістам ХПІ вручали грамоти та подяки. По завершенню офіційної частини урочистостей, присутнім продемонстрували озброєння та військову техніку вишу, а також показали роботу бойових і спеціальних машин.

Захід розпочався із вшанування випускників навчального закладу, Героїв України — капітанів Сергія Колодія та Олександра Лавренка, які загинули при виконанні службового обов’язку в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. До їх монументів, а також до пам’ятника легендарного танка Другої світової війни Т-34 поклали квіти.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Військового інституту танкових військ (ВІТВ) полковник Олександр Сінько привітав особовий склад з професійним святом — Днем танкістів. Він вручив відомчі нагороди кращим військовослужбовцям і працівникам Збройних Сил України навчального закладу, а також подякував офіцерам, викладачам за їхній внесок у навчання та виховання фахівців — майбутньої військової еліти країни.

Після завершення концертної програми, гостей заходу ознайомили з озброєнням і військовою технікою Збройних Сил України, а також продемонстрували, як застосовуються бойові й спеціальні машини під час виконання завдань за призначенням.

«Вітаю наших славних танкістів і танкобудівників із професійним святом! Бажаю їм міцного здоров’я, непробивної броні, бездоганної роботи всіх вузлів і агрегатів, блискучого професіоналізму!», — зазначив тимчасово виконуючий обов’язки начальника ВІТВ полковник Олександр Сінько.

Серед почесних гостей заходу були: ректор НТУ «ХПІ» професор Євген Сокол, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, Герой України, генеральний конструктор ХКБМ ім. О.О. Морозова, доктор технічних наук генерал-лейтенант Михайло Борисюк, представники органів місцевого самоврядування, батьки загиблих Героїв України капітанів Сергія Колодія та Олександра Лавренка, представники Збройних Сил Канади (Операція Unifer), керівники навчальних закладів, командири військових частин і ветерани Військового інституту танкових військ ХПІ.

 

Матеріали та фото — сторінка ВІТВ у Facebook

Довідка:

День танкістів в Україні святкують у другу неділю вересня (у 2021 році — 12 вересня). Це свято було встановлено Указом Президента в 1997 році на підтримку ініціативи ветеранів танкових військ і танкобудівників України, і з метою виховання воїнів-танкістів Збройних Сил України в кращих традиціях військової справи.

29 серпня 2020 року у Військовому інституті танкових військ НТУ «ХПІ» урочисто відкрили пам’ятники випускникам ХПІ 2004 і 2005 рр., Героям України, капітанам — Сергію Колодію та Олександру Лавренку. Вони загинули при виконанні бойового завдання на Сході країни.