Підсумки Innovation & Entrepreneurship Bootcamp у ХПІ. Програма заходу

17 вересня в Національному технічному університеті «ХПІ» відбудеться урочисте підбиття підсумків 1-ї преінкубаційної освітньої програми з інноваційного підприємництва Innovation & Entrepreneurship Bootcamp. Програма, яка спрямована на школярів, студентів та молодих вчених технічних вишів, реалізовувалася на базі стартап-центру «SPARK» НТУ «ХПІ» з грудня 2020 р.

На захід запрошені представники Міністерства освіти і науки України, Посольства США в Україні, обласної та міської адміністрацій, Kharkiv IT Cluster, ЗВО. Також для студентів планується провести meet-up зі стартап руху від компанії T-Spark і підписання Меморандуму про співпрацю між шістьма закладами вищої освіти України.

Початок офіційної частини — 17 вересня, 11.00.

ПРОГРАМА:

11.00. — Вітальне слово ректора НТУ «ХПІ», представників МОН України, посольства США в Україні, обласної та міської адміністрації, Kharkiv IT Cluster. Офіційне закриття програми. Підсумки і перспективи. (Місце: м. Харків, вул. Кирпичова, 2. НТУ «ХПІ», Головний (Ректорський) корпус, 2 поверх, 12 аудиторія).

12.00. — Презентація стартап-центру «SPARK» і підписання Меморандуму про співпрацю із ЗВО України (Місце: м. Харків, вул. Манізера, 4. Стартап-центр «SPARK» НТУ «ХПІ»).

12.00. — Meet-up зі стартап руху від однієї з кращих технологічних стартап-компаній T-Spark (робототехніка, смарт-гаджети тощо), конкурси з призами. (Місце: м. Харків, вул. Кирпичова, 2. Головна площа НТУ «ХПІ»).

Довідка:

Преінкубаційна програма Innovation & Entrepreneurship Bootcamp реалізовувалася за підтримки Посольства США в Україні, Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», ГО «Об’єднання молодих вчених НТУ «ХПІ», Стартап-центру «Spark» НТУ «ХПІ». У ній взяли участь 122 особи з понад 40 українських вишів і шкіл. Учасники створили 20 проектів, прослухали 46 годин лекцій від українських і американських фахівців у сфері підприємництва з юридичних, економічних, фінансових питань розвитку стартапів і бізнесу, навичок для особистісного зростання і т.д. Також була надана інформаційна та консультаційна підтримка в пошуку конкурсів, грантів, програм, в яких можна взяти участь, і допомога в написанні заявки. Переможцями програми стали 8 команд у трьох номінаціях — домашні завдання, глядацькі симпатії та pitch конкурс. Після навчання учасники могли подати заявку на міні-гранти для розвитку своїх проектів. У підсумку, було виплачено 5 міні-грантів на суму $ 2500. Також три команди, після проходження Innovation & Entrepreneurship Bootcamp, стали учасниками американських інкубаторів: GIST та eo Business Incubator.

Інформаційними партнерами програми виступили: Kharkiv IT Cluster, Unit city. Kharkov, Юридична компанія «Авакор», Дія, Eo Business Incubator, Харківський державний стартап центр.

Мета Innovation & Entrepreneurship Bootcamp — підвищити обізнаність про стартап культуру серед креативної молоді та наукової спільноти.