Бізнес-експерт світового класу проведе лекції для студентів ХПІ

9 та 16 листопада 2021 року запрошений лектор Рік Расмуссен (Rick Rasmussen) із Каліфорнійського університету Берклі (США) прочитає онлайн-лекції для студентів НТУ «ХПІ». Заходи відбудуться на базі платформи Zoom. Тема першої лекції — «Introduction to Entrepreneurial Frameworks». Слухачі дізнаються про використання на практиці кращих сучасних підходів до «розвитку споживача» (Customer Development) та так званого «дисциплінованого підприємництва» (Disciplined Entrepreneurship), а також історії їх виникнення. Мова заходу — англійська.

Рік Расмуссен є експертом з інновацій, інвестицій, менеджменту та підприємництва, ментором Європейської академії інновацій (European Innovation Academy), еō Business Incubators. Зараз він працює з Чарльзом Уайтхедом над створенням Венчурного Фонду, націленого на інвестування в українські науково-технічні розробки. Американський професор читає курси з підприємництва у провідних навчальних закладах світу, консультує уряди, представників венчурних бізнес-організацій з економічного розвитку, комерціалізації проектів, залучення інвестицій та впровадження інновацій.

Професор Расмуссен — співзасновник трьох компаній стартапів, які починали з нульовим прибутком, збирали кошти від провідних венчурних капіталістів, стали відомими, набули статусу Fortune 500 і були продані за 12 мільярдів доларів.

Організатор заходу — кафедра менеджменту та оподаткування НТУ «ХПІ» за підтримки ректора університету Євгена Сокола та проректора з міжнародних зв’язків Геннадія Хрипунова.

Дата та час проведення:

1-а лекція: 9 листопада о 16:00

2-я лекція: 16 листопада о 15:30

Посилання в Zoom:

https://us02web.zoom.us/j/8499335318?pwd=QXVpS3pVajZUSC96NGZFY3ZjSUtIdz09

Довідка:

Рік Расмуссен (Rick Rasmussen) — професор Каліфорнійського університету Берклі, викладає курс з інновацій та підприємництва. Уродженець Кремнієвої долини має величезний досвід роботи на перетині сфер бізнесу та промисловості, уряду, венчурного капіталу та академічних кіл. У багатьох бізнес-ситуаціях він є посередником між урядами, агентствами економічного розвитку, інвесторами та інноваторами. Голова Менторів Європейської Академії Інновацій, радник знаменитого Акселератора «Алхімік», а також десятків стартапів.

Нагадаємо, що Рік Расмуссен вже відвідував ХПІ у вересні цього року. Тоді він зустрівся з керівництвом вишу, обговорив можливості для подальшої співпраці, а також став почесним гостем свята «Посвята в студенти».

eō Business Incubators — інкубаційна програма світового класу, платформа для зростання та розвитку українських стартапів на міжнародному рівні. Є частиною Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» за підтримки Ukrainian Startup Fund.