Молоді вчені ХПІ запрошують приєднатися до Всеукраїнського радіодиктанту

У вівторок, 9 листопада 2021 року, відбудеться 21-й Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Молоді вчені ХПІ приєднуються до цього флешмобу та запрошують усіх охочих перевірити знання рідної мови. Диктант відбудеться з 10:00 до 11:00, він приурочений до Дня української писемності та мови.

Пряму трансляцію радіодиктанту здійснюватимуть «Українське радіо», радіо «Культура», телеканал «UA: Перший» та інші платформи Суспільного мовлення. Автор тексту та читець — культовий український письменник Юрій Андрухович.

Час відправлення — астрономічна доба. Текст диктанту буде оприлюднено на сайті Українського радіо 11 листопада об 11.00.

Детальніше за посиланням: http://www.nrcu.gov.ua/news.html?newsID=97094

Вільно володіти українською мовою — це круто! Приєднуйтесь!

 

Довідка:

Радіодиктант — флешмоб, який стартував 2000 року. Його учасники – школярі, студенти, викладачі, представники різних професій, а також спортсмени, співаки, актори та провідні бізнесмени країни.

Усі надіслані роботи перевірить спеціальна професійна комісія. Диктанти, написані без помилок, отримають подарунки від партнерів проекту. Результати будуть оголошені протягом 1–2 місяців, залежно від кількості отриманих листів.

Торік «Українське радіо» отримало на свою адресу 13799 електронних листів та 2 тисячі паперових.