Інформатика, програмування та штучний інтелект — у ХПІ стартувала велика міжнародна конференція

У НТУ «Харківський політехнічний інститут» проходить VIII Міжнародна науково-технічна конференція «Інформатика, управління та штучний інтелект» (ІУШІ). Тут представляють свої доповіді понад двісті вчених із трьох десятків університетів та наукових організацій України, Азербайджану, Казахстану та Узбекистану. Зокрема, обговорюються питання, пов’язані з інформаційними технологіями, кібербезпекою. Формат проведення ― офлайн та онлайн. Серед організаторів конференції — НТУ «ХПІ».

VIII Міжнародна науково-технічна конференція розпочала свою роботу зі вступного слова голови ІУШІ–2021, проректора з науково-педагогічної роботи, професора Магомедєміна Гасанова. Він привітав усіх учасників — представників 135 міст з чотирьох країн світу. Професор Гасанов зазначив про важливість та актуальність тем конференції, а також побажав усім удачі та продуктивної роботи.

Протягом чотирьох днів (16-19 листопада) вчені обговорюють теми, пов’язані з інформаційними технологіями, програмним забезпеченням, нейрокомп’ютерами, нейронними мережами, кібербезпекою та ін. Загалом у роботі конференції охоплено п’ятнадцять напрямів та підготовлено майже 125 доповідей.

Після завершення роботи VIII міжнародного симпозіуму, всі учасники отримають сертифікати. Також їхні доповіді будуть опубліковані у збірнику наукових праць «Вісник НТУ «ХПІ», у розділі «Інформатика та моделювання».

Довідка:

Конференція «Інформатика, управління та штучний інтелект» заснована у 2014 році. Її перші організатори — НТУ «ХПІ», кафедра обчислювальної техніки та програмування вишу. Вона починалася як внутрішньовузівська конференція, орієнтована на студентів, магістрів та аспірантів ХПІ. Спрямування конференції, пов’язане з інформаційними технологіями, керуванням складними технічними системами, математичним моделюванням та штучним інтелектом, привернуло увагу вчених України та країн СНД. Завдяки цьому, починаючи з 2015 року, конференція стає вже Всеукраїнською, а з 2016 року — міжнародною.

Організатори конференції ІУШІ-2021: Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Харків, Україна; Донбаська державна машинобудівна академія, Краматорськ, Україна; Ташкентський інститут інженерів іригації і механізації сільського господарства, Ташкент, Республіка Узбекистан; Інститут проблем інформатики та управління, Алмати, Республіка Казахстан; Азербайджанський державний університет нафти і промисловості, Баку, Азербайджанська Республіка; Грузинський технічний університет, Тбілісі, Грузія.