ХПІ сумує з приводу смерті талановитого скульптора Гурбанова

Колектив Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» глибоко сумує з приводу передчасної смерті відомого скульптора та художника Сейфаддіна Гурбанова.

З його творчістю знайомий майже кожен харків’янин. Скульптури Сейфаддіна Гурбанова прикрашають місто, багато його робіт стали візитними картками Харкова. Покоління політехніків — студенти, викладачі, професори — сприйматимуть чудовий архітектурний ансамбль споруд Харківського Політеху разом із неповторними роботами Сейфаддіна Гурбанова. Тут, на території університетського кампуса, знаходяться його меморіальні дошки пам’яті видатних політехніків, а також унікальний пам’ятник Першому інженерові, який зустрічає гостей на вході до ХПІ. Це стало своєрідним підсумком багаторічної дружби харківських політехніків із відомим в Україні та за її межами скульптором.

Його скульптурні композиції встановлені у багатьох містах України та Європи. Вони завжди будуть нагадувати їх мешканцям та гостям про великого художника та талановиту людину.

Харківські політехніки щиро співчувають родині Сейфаддіна Гурбанова, його рідним та близьким.