Студентка ХПІ навчається лідерству

Студентка 4-го курсу кафедри соціології і публічного управління ХПІ Марія Хорошман стала володаркою гранту на річне навчання в Українській академії лідерства (УАЛ). Ось вже три місяці вона разом із командою молодих людей із різних куточків України проходить навчання з формування лідерських якостей у Маріуполі. Слухачі УАЛ здобувають навички реалізації масштабних соціальних проектів у сфері державного устрою, підприємництва, освіти та науки, охорони здоров’я, національної безпеки та оборони.

Щоб стати учасницею програми, Марія пройшла чотири етапи відбору, потрапивши до списку 37 «щасливчиків» зі Львова, Харкова, Києва, Чернігова, Запоріжжя та інших міст України.

Студентка ХПІ розповіла про особливості навчання в УАЛ, де окрім занять проходять зустрічі з провідними спікерами. Серед них ― гештальт-терапевт Володимир Чупрін, керівник секретаріату Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти України Михайло Вінницький, експерт у галузі адвокації та боротьби з корупцією Ярослав Юрчишин та ін.

«Навчання в Академії мені дуже допомагає у формуванні власного світогляду. Усі учасники програми є однією командою, з якою ми все робимо разом. Навчання, випробування, перемоги, свята — це наша спільна діяльність. Закінчивши Академію, я отримаю досвід та реальні практичні навички роботи в команді та реалізації проектів», ― зазначила студентка ХПІ Марія Хорошман.

Перший проект, який був реалізований за участю Марії в межах УАЛ, — розмовний клуб #ТутВарто спілкуватися українською. «Я відповідала за підготовку невеликого опитування. Мені це сподобалося, оскільки допомогло згадати визначні події української історії», — ділиться студентка ХПІ.

Поєднувати навчання в УАЛ та харківському Політеху Марії вдається завдяки індивідуальному плану, запропонованому у виші. Студентка дякує за підтримку декану факультету соціально-гуманітарних технологій Андрію Кіпенському та завідувачу кафедри соціології та публічного управління НТУ «ХПІ» Володимиру Морозу, які допомогли з оформленням відповідних документів. Сьогодні Марія Хорошман, опановуючи навички лідера, паралельно готується до захисту дипломної роботи та складання державних іспитів.

Довідка:

Українська академія лідерства — платформа для молоді від 16 до 20 років з формування лідерських якостей. Академія об’єднує річну програму всебічного розвитку мотивованих підлітків.

Головна мета Академії – якісно змінити суспільство силою розумної відповідальної ініціативної молоді.

На новий набір до Академії можна подати заявку — тут.