«Чарівний Камертон» харківського Політеху. НЕЗАБАРОМ!

28—30 січня 2022 року в НТУ «ХПІ» розпочнеться Міжнародний фестиваль-конкурс інструментального мистецтва «Чарівний камертон 2022». Новий сезон розрахований на рік, протягом якого відбудеться школа-семінар, концертно-просвітницькі програми, курс підвищення кваліфікації, а також фестиваль-конкурс, що складається із трьох турів. Формат проведення конкурсу — перший тур (дистанційно), 2-й та 3-й — змішаний (онлайн та офлайн). У складі журі Фестивалю — авторитетні представники інструментального музичного мистецтва України, США, Німеччини, Мексики, Іспанії. Усі заходи «Чарівного камертону» відбудуться у Палаці студентів ХПІ.

«Чарівний камертон 2022» присвячений 20-річчю Народного аматорського колективу профспілок України Ансамблю скрипалів «Експромт» Палацу студентів (ПС) ХПІ. Його керівник — автор та художній директор Фестивалю, кандидат мистецтвознавства, член Національної всеукраїнської музичної спілки Наталія Чистякова. Вона ж вирощує «зірок» камерного оркестру «Крещендо» харківського Політеху.

Організаційний комітет Міжнародного конкурсу — представники НТУ «ХПІ» — голова оргкомітету, проректор з наукової роботи Юрій Зайцев, голова Первинної профспілкової студентської організації ХПІ Анастасія Тарабанова, заступник директора ПС ХПІ Петро Смирнов, а також координатор проекту, викладач вищої категорії Тетяна Зуб.

Фестиваль проводитиметься під патронатом ректора харківського Політеху Євгена Сокола.

Графік та докладна інформація Міжнародного фестивалю-конкурсу інструментального мистецтва буде опубліковано у січні 2022 року на офіційному сайті фестивалю та інтернет-ресурсах університету.

Довідка:

Фестиваль-конкурс інструментального мистецтва дітей та молоді «Чарівний камертон» стартував у 2010 році. За роки існування в ньому взяли участь більше двохсот інструментальних колективів і ансамблів з Мексики, Німеччини, Швеції, а також України (Львівської, Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Харківської областей та ін.).

Окремим напрямом фестивалю «Чарівний камертон» є концертно-просвітницькі заходи. Головна мета проєкту — поєднання різних за віком і музичною освітою виконавців у реалізації різноманітних за тематикою концертних програм.