Студентка ХПІ проходить стажування у найпрестижнішому виші Італії

З вересня 2021 року студентка НТУ «ХПІ» Катерина Беззубенко навчається в одному із найстаріших університетів світу, Університеті Сапієнца (Рим, Італія). Вона вчиться на четвертому курсі напряму «Менеджмент» харківського Політеху та стажується в італійському виші за програмою академічної мобільності Еразмус+. Дівчина поділилася своїми враженнями та розповіла про додаткові бонуси, які отримала.

За словами Катерини Беззубенко, навчання у Римському університеті Сапієнца дається їй легко. Завдяки цьому студентка ХПІ має час для вивчення італійської мови, що, на її думку, дасть додаткові переваги для працевлаштування в Україні. Крім того, Катерина на практиці здобуває навички міжкультурних комунікацій. Вона вже знайшла нових друзів із Бразилії, Італії, Грузії, Боснії та Герцеговини.

«Академічна мобільність для мене — час ставати сильнішою та впевненішою. Коли, як не зараз? Багато організаційних питань щодо приїзду потрібно було вирішити самостійно, що є непоганою перевіркою на міцність. Організація бюджету, часу, зусиль — цьому навчається кожен учасник програми!», —розповідає Катерина Беззубенко.

Студентка ХПІ не перестає захоплюватися Римом — після приїзду вона відвідала всі визначні пам’ятки міста: Пантеон, Колізей, Римський Форум, Ватиканський музей, Імператорський палац на Палатині. Дівчина щаслива, що може щодня бачити той бік Італії, який не відомий туристам. У її планах відвідати Мілан, Болонью, Неаполь.

«Програма Еразмус — це новий етап у моєму житті, квиток у майбутнє, отриманий завдяки кафедрі менеджменту та оподаткування ХПІ! Надалі впевнена, що знання та досвід, здобуті тут, будуть основою моїх подальших успіхів», — ділиться Катерина Беззубенко.

Студентка дякує завідувачці кафедри менеджменту та оподаткування ХПІ Наталії Краснокутській та куратору, викладачу та Еразмус-координатору Павлу Бриню за приділену увагу та допомогу у вирішенні адміністративних питань, пов’язаних зі стажуванням.

Довідка:

Університет «Сапієнца» (Рим, Італія) — один із найстаріших університетів світу, заснований на початку XIV століття. Є найпрестижнішим вишем країни. Регулярно посідає топові місця у рейтингу вищих навчальних закладів Італії та Південної Європи. Найбільший університет у Європі за кількістю студентів, які навчаються очно (більше 100 тис.).

Сапієнца випустив багатьох Нобелівських лауреатів, президентів Євросоюзу та Європейської комісії, релігійних лідерів, космонавтів, а також інноваторів та дослідників. Викладачі університету — відомі вчені з великим академічним та практичним досвідом.

Учасниками програми кредитної академічної мобільності Erasmus+ можуть стати студенти різних спеціальностей ХПІ, а також викладачі та співробітники Політеху.

Переглянути перелік вишів-партнерів НТУ «ХПІ» за проектами кредитної мобільності Erasmus+КА1, можливих напрямів навчання, а також контакти координаторів можна за посиланням: http://www.kpi.kharkov.ua/ukr/mizhnarodni-zv-yazki/erasmus /partnery/

Дізнатися більше інформації про інші проекти для навчання, стажування за кордоном та інші міжнародні можливості можна на сайті Міжнародного відділу ХПІ.