Харківські політехніки виграли у конкурсі стартапів

Три стартапи вчених та студентів ХПІ перемогли у фіналі українського конкурсу молодіжного підприємництва «WINTER STARTUP SESSION – 2021», який відбувся на базі ХНУ ім. В.Н. Каразіна у грудні 2021 року. Це — портативний девайс для точкового зварювання WeldTogether, сервіс доставки продуктів за рецептами HomeChef, і платформа Smartykids, яка допомагає в пошуку секцій для дітей. Загалом, серед учасників фестивалю були команди вишів Харкова, Одеси та Тернополя.

Журі конкурсу визначало переможців за результатами оцінювання пітчів. Так, представники харківського Політеху посіли одне 1-е місце та два третіх:

— «золото» отримав стартап «WeldTogether» (30 балів) — портативний девайс українського виробництва для контактного (точкового) зварювання з розумним налаштуванням режимів.

Керівник проекту — старший викладач кафедри зварювання ХПІ Альона Глушко. До складу команди увійшли: професор кафедри менеджменту інноваційного підприємництва та міжнародних економічних відносин ХПІ, директор стартап-центру Spark ХПІ Наталія Шматько, студент кафедри зварювання ХПІ Олександр Рожнов, доцент кафедри промислової та біомедичної електроніки ХПІ Вячеслав Куліченко.

— «бронзу» взяли стартапи HomeChef та Smartykids (набрали по 25 балів).

Перший пропонує сервіс доставки продуктів за рецептами. Його розробники — представники кафедри підприємництва, торгівлі та експертизи товарів: професор Олена Сергієнко (керівник проекту), Вероніка Лєснікова, Дар’я Скомкіна, Віолетта Чижова, Микита Мірошник, Софія Сагач, Єлизавета Ронзік, Ксенія Сергейчук, Наталія Конєва, Аліна Костирко, Людмила Бударина, Анастасія Борсук, Іван Томілін.

Другий стартап є платформою, яка допомагає у пошуку занять за інтересами для дітей, а також дає можливість наймати дорослих для супроводу на ці заходи. Команда — представники кафедри підприємництва, торгівлі та експертизи товарів ХПІ: Яна Щава, Діана Бріль, Катерина Семенюк, Валерія Васильченко, Валентина Лебідь, Анастасія Токар, Мар’яна Нефьодова, Анастасія Захарова.

До складу суддівської комісії увійшли представники українського IT сектора, стартап-руху, економісти.

За матеріалами сайту ХНУ ім. В. Каразіна.