ХПІ відкрив оновлений зал боротьби

Після ремонту на території студентського комплексу Національного технічного університету «ХПІ» відкрили сучасний обладнаний зал для занять боротьбою. Площа приміщення майже 200 квадратних метрів. У ньому зможуть тренуватися студенти вишу, а у вільний від навчання час — діти. Захід відбувся за участю олімпійського чемпіона з греко-римської боротьби Жана Беленюка, Генерального прокурора України Ірини Венедіктової, голови ХОДА Олега Синєгубова, Харківського міського голови Ігоря Терехова, ректора НТУ «ХПІ» Євгена Сокола, а також юних спортсменів.

Ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол подякував почесним гостям за внесок у розвиток інфраструктури харківського Політеху, а також звернувся до спортсменів: «Діти, у вас сьогодні унікальна можливість побачити та поспілкуватися з олімпійським чемпіоном Жаном Беленюком. І це, безумовно, те, чого кожен із вас прагнутиме. Але спорт та боротьба — це не лише фізичне виховання, а й можливість досягати вершин у житті, зайняти гідне місце у нашій країні».

«Спорт — це характер. І саме такі цінності здорового способу життя мають формувати змалку», — сказала у своєму виступі Генпрокурор України Ірина Венедіктова.

«Великий дар — працювати з дітьми, які тільки-но прийшли в спорт, щоб полюбити його. Дякую батькам. Моя мама завжди знаходила слова, які надихали знову йти на тренування. Харківщина завжди була спортивним краєм, а Харків — спортивним містом, яке має багато досягнень. Дякую всім, хто докладає зусиль, щоб спорт розвивався», — зазначив Жан Беленюк.

Зі свого боку харківський міський голова Ігор Терехов сказав, що новий зал відкрили на базі одного із найстаріших вишів міста, де підтримують добрі традиції. Він подякував усім, хто брав участь у реновації приміщення, щоб якомога більше молоді долучалося до спорту та здорового способу життя.

Слова привітання також висловив голова ХОДА Олег Синєгубов.

Новий зал працює за адресою: вул. Пушкінська, 79/1 (цокольний поверх Палацу студентів НТУ «ХПІ»), об’єкт реконструйовано за підтримки Генерального прокурора України Ірини Венедіктової.