Безкоштовний курс з кібергігієни. Тільки для політехніків

Студентам та абітурієнтам НТУ «ХПІ» пропонують пройти безкоштовний курс з кібергігієни, розроблений CDRF Global за підтримки Держдепартаменту США. Це дозволить слухачам розширити знання у рамках використання гаджетів та IT технологій з точки зору безпеки. Проєкт розрахований на учнів без будь-яких спеціальних знань у цих галузях. Курс складається із відеороликів, наприкінці кожної теми є невеликий тест. Після завершення слухачі отримають сертифікат CDRF Global. Реєстрація – на сайті: https://cybereducation.org.

Мета навчального курсу з основ кібергігієни «Базові правила безпеки у цифровому середовищі» – дати знання за базовими правилами захисту інформації на мобільних телефонах, комп’ютерах та соціальних мережах. Слухачі також зможуть визначити фейкові новини, поширені помилки користувачів, і дізнатися, що потрібно робити, щоб запобігти впливу кібер-шахраїв. Заняття складаються з 11-ти навчальних анімованих відео-модулів (5-7 хвилин кожен) і тривають по 60 хвилин.

Курс відкритий для реєстрації та навчання на платформі https://cybereducation.org/  та розрахований на студентів та абітурієнтів НТУ «ХПІ» – партнера проекту CRDF Global з розвитку кібербезпеки в Україні.

За більш детальною інформацією про умови та дати проходження курсу звертайтесь до координатора від Національного технічного університету «ХПІ», професора Євсєєва Сергія Петровича: Serhii.Yevseiev@gmail.com ,  +380953606613

Довідка:

Кібербезпека – спосіб захисту мереж та технологій від кібератак. Вона охоплює все, що стосується захисту особистої інформації, інтелектуальної власності, даних, а також державних та галузевих інформаційних систем від крадіжки та ушкодження. Кібергігієна включає базові правила цифрової кібербезпеки під час роботи в Інтернеті. Через масове збільшення кількості інтернет-шахрайств, кібергігієна стала актуальною темою обговорення у суспільстві протягом останніх років.

Навчальний курс із основ кібергігієни «Базові правила інформаційної безпеки» розроблено CRDF Global, у співпраці з експертною групою з кібербезпеки компанії EY в Україні та технічними експертами компанії Technomatix, за сприяння Державного департаменту США (Офіс із координації допомоги в Європі та Євразії). У випадку додаткових питань та   технічної підтримки можна звертатися: cyberhygiene@crdfglobal.org та support@tmx-learning.com.