Студенти ХПІ виступили перед науковцями та промисловцями Німеччини

Слухачі Німецького освітнього центру DAZ НТУ «ХПІ» — студенти вишу Костянтин Ковтун та Володимир Стасов  представили свої доповіді на науковій конференції « Chance for Science Conference-2022» («Шанс для наукової конференції – 2022»). Захід об’єднав науковців, дослідників, студентів, які постраждали від війни в Україні, а також представників підприємств та науково-дослідних організацій Німеччини. Робочою мовою конференції була німецька.

Науковий симпозіум відбувся на базі Лейпцизького інституту (Німеччина) в режимі онлайн. Учасники «Chance for Science Conference-2022» обговорювали шляхи підтримки наукової діяльності, фінансування проектів, забезпечення тривалого академічного обміну та створення нових контактів у науковій сфері. Студенти 4-го курсу харківського Політеху, слухачі DAZ НТУ «ХПІ: Костянтин Ковтун (Навчально-науковий інститут енергетики, електроніки та електромеханіки)  та Володимир Стасов (Навчально-науковий інститут хімічних технологій та інженерії) представили свої доповіді німецькою мовою. Їх презентації викликали зацікавленість учасників – вони супроводжувалися питаннями та обговореннями.

За словами керівника Німецького освітнього центру ХПІ Дениса Мешкова, навіть зараз, під час війни, студенти-політехніки продовжують активно займатися в університеті, а також вивчати  німецьку мову з викладачами DAZ. «Ми пишаємося тим, що наші студенти знаходять можливість виступати на міжнародних конференціях, де демонструють свої знання зі спеціальності та мови, збагачують свій досвід та гідно представляють наш рідний ХПІ у світовому освітньому просторі!», – зазначив Денис Мешков.