У ХПІ — українське «срібло» ТОП-1000 вишів світу

НТУ «Харківський політехнічний інститут» увійшов до кращих університетів за даними світового рейтингу Times Higher Education Impact Rankings 2022. Рейтинг оцінює глобальні успіхи закладів вищої освіти у досягненні цілей сталого розвитку, прийнятих ООН. Університет взяв участь у 8-ми категоріях рейтингу (всього сімнадцять). Зокрема, за підсумками оцінювання,  ХПІ одержав перше місце серед українських університетів у напрямі «стійкі міста та спільноти», «дії, пов’язані з кліматом», і друге — у категоріях «гідна праця та економічне зростання» та «промисловість, інновації та інфраструктура».  У загальносвітовому списку  ХПІ має позицію 801-1000 та «срібло» серед українських вишів. Загалом цього року до рейтингу потрапили понад 1400 університетів із 106-ти країн, з них майже три десятки українських.

Показники НТУ «ХПІ» за 8 напрямами:

(2 місце серед українських університетів);

401-600 (2 місце серед українських вишів);

У загальному списку Харківський Політех зайняв позицію 801-1000 (2-е місце серед українських університетів), таким чином, ставши найкращим технічним закладом вищої освіти східної України.

Зазначимо, що НТУ «ХПІ» цього року покращив свої показники за п’ятьма з восьми напрямків. У підсумку зросла і оцінка університету в загальному рейтингу (зараз це діапазон 50,3-57,2, максимальна оцінка – 100). На даний момент це найкращий результат ХПІ за три роки участі в рейтингу.

Перші місця світового рейтингу займають університети Австралії, США, Канади, Саудівської Аравії, Малайзії, Нової Зеландії, Великої Британії та Японії.

Довідка:

Times Higher Education University Impact Rankings — єдиний світовий рейтинг, який оцінює глобальні успіхи університетів світу в досягненні цілей ООН у сфері сталого розвитку (the United NationsSustainable Development Goals (SDGs). Згідно з правилами, кожен університет мав шанс вибрати з можливого переліку цілей (17 категорій) не менше чотирьох, та надати офіційну інформацію з цих питань. У рейтингу використовуються ретельно відкалібровані показники, щоб забезпечити всебічне та збалансоване порівняння за чотирма широкими областями: дослідження, управління, інформаційно-роз’яснювальна робота та навчання.

У 2022 році кількість учасників рейтингу збільшилася до 1406-ти університетів із 106-ти країн світу. Це майже на 300 університетів більше, ніж у минулому році. Україну представляють двадцять шість університетів, зокрема і «Кримський федеральний університет імені В.І. Вернадського». Минулого року їх було п’ятнадцять.