ХПІ — серед кращих університетів світу за даними рейтингу RUR-2022

НТУ «Харківський політехнічний інститут» — учасник міжнародного рейтингу RUR World University Rankings 2022, який ранжує виші за деякими напрямками: викладання, дослідження, міжнародне розмаїття, фінансова стійкість. За підсумками оцінювання, ХПІ зайняв 3-є місце серед усіх університетів України і перше — серед технічних. У загальному списку університет посідає позицію 675. Всього у рейтингу представлено більше тисячі університетів з різних країн світу.

Перша п’ятірка вишів України виглядає так:

  • КНУ ім. Т. Шевченка — місце 542,
  • Київський національний економічний університет — місце 618,
  • НТУ «ХПІ» — місце 675,
  • Сумський державний університет — місце 714,
  • ХНУРЕ — місце

Всього у рейтингу беруть участь дванадцять українських університетів. Лідерами RUR World University Rankings 2022 є представники США: Каліфорнійський технологічний інститут, Гарвардський університет, Масачусетський інститут технологій.

Відзначимо, що Харківський Політех отримав у цьому році 44,65 балів, що є найвищою оцінкою вишу у цьому рейтингу, вона перевищує минулорічні показники майже на 10%. За ключовими напрямками ХПІ займає наступні позиції: «викладання» — 366-е місце у світі і «срібло» в Україні. Це кращий результат університету за час участі у цьому рейтингу. За напрямком «фінансова стійкість» у ХПІ 622-е місце, а з «міжнародного розмаїття» — 641-е.

Довідка:

Round University Ranking (RUR) —  міжнародна система світових рейтингів, що вимірює ефективність 1100 провідних університетів світу з вісімдесяти двох країн. Вони оцінюються по 20-ти унікальним показникам у 4-х ключових напрямках університетської діяльності: викладання, дослідження, міжнародне розмаїття, фінансова стійкість. Вихідні дані RUR Rankings надає міжнародна компанія Thomson Reuters. Рейтинг розроблений як система оцінки, призначення якої надати достатню інформацію про ефективність університету для вирішення завдань зацікавлених сторін: студентів, академічної спільноти, керівництва університету та ін.