Ректор ХПІ Євген Сокол вітає вчених із Днем науки

Сьогодні, 21 травня 2022 року, в Україні відзначають День науки. З привітанням до співробітників університету звернувся ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол.

Дорогі політехніки!

Щиро вітаю наукових та науково-педагогічних працівників, студентів, аспірантів, докторантів, усіх співробітників Харківського Політеху з Днем науки України!

Сьогодні у нас важкі часи. 24 лютого 2022 року розпочалося повномасштабне російське вторгнення в Україну, яке несе загрозу не лише суверенітету нашої країни, а й усьому людству. Ми — політехніки — єдині в засудженні цього російського військового злочину. У ньому відображається все зло, яке окупанти принесли на нашу землю, наш університет, наші родини.

Ця загарбницька війна забирає у нас найцінніше — життя наших студентів та співробітників, руйнує наші будинки та університетські лабораторії, створює проблеми із фінансуванням. Багато хто змушений шукати порятунку за межами рідного Харкова, і навіть — країни. Але Харківський Політех продовжує працювати, і готовий до боротьби з викликами, що виникають.

Ми зберегли наш університет та продовжуємо його розвивати. Я з гордістю можу сказати, що під час війни у ​​співробітників ХПІ не згаснув запал до наукової роботи. Усі навчально-наукові інститути та кафедри Харківського Політеху можуть похвалитися новими здобутками. Це, зокрема, виконання дослідницьких проєктів, публікації в авторитетних наукових виданнях, участь у міжнародних грантах, проведення у дистанційному форматі конференцій, представлення своїх наукових результатів за межами України, здобуття національних та міжнародних відзнак, багато іншого.

Саме завдяки вашій наполегливій праці Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» вже кілька років поспіль утримує марку кращого технічного університету України. Такі дані публікують незалежні авторитетні міжнародні рейтинги QS World University Ranking, The Times Higher Education Impact Rankings, RUR World University Ranking.

На честь Дня науки бажаю всім співробітникам ХПІ перемоги, здоров’я, щастя, благополуччя та творчої праці! Щоб були живі та не скалічені війною рідні та близькі, друзі! Нехай ваш потенціал, ваші найкращі ідеї завжди зустрічають розуміння, визнання та знаходять практичне застосування для розвитку нашої незалежної України!

Слава Україні!

Ректор НТУ «ХПІ» Євген Сокол

Довідка:

День науки відзначається в Україні щороку у третю суботу травня. Професійне свято працівників науки встановлено Указом президента у 1997 році на підтримку ініціативи відомих науковців, наукових установ та професійних спілок України.