ХПІ підтримує ЗСУ та своїх політехніків

В Україні вже три місяці триває війна, і багато співробітників НТУ «ХПІ» опинилися в надзвичайно скрутному становищі, не маючи можливості купити продукти, шукаючи порятунку від бомбардування в інших містах, де потрібно оплачувати житло і т. д. У квітні майже півсотні харківських політехніків, які потребували допомоги, отримали від первинної профспілкової організації співробітників (ППОС) 105 тисяч 210 гривень. Крім цього, профком виділив 50 тисяч гривень на підтримку ЗСУ. В цілому, харківський Політех надіслав до Збройних Сил України 1 мільйон 84 тисячі гривень.

«Наша профспілкова організація займається соціальним захистом співробітників, — розповідає голова первинної профспілкової організації ХПІ Анатолій Фомін. — З початку військових дій ми провели три засідання ППОС у дистанційному форматі, на яких були визначені цілі подальшої діяльності профкому під час війни».

Як повідомляє Анатолій Фомін, завдяки злагодженим діям профкому та адміністрації університету, з’явилась можливість фінансово підтримати харківських політехніків. «У квітні з профспілкового бюджету було виділено 50 тис. грн. на потреби Збройних Сил України, а 49 харківських політехніків отримали профспілкову виплату на загальну суму 105 тис. 210 грн. Я вдячний головам профбюро інститутів та підрозділів ХПІ за їх небайдуже ставлення до насущних проблем наших співробітників», – говорить голова профспілкової організації ХПІ.

За його словами, за допомогою звертаються люди з різними проблемами. Це і тяжке матеріальне становище, і необхідність покупки дорогих ліків, і оплата тимчасового житла політехніками-переселенцями і ін. «Нікому, хто до нас звертався по допомогу, ми не відмовили. Сподіваємося, що так буде і далі. Віримо у швидке закінчення війни і в мирне життя харківських політехніків. Слава Україні!», – відзначив Анатолій Фомін.