Іноземні громадяни зможуть вступити до ХПІ дистанційно

НТУ «Харківський політехнічний інститут» створює свої представництва у Туреччині, Китаї, Нігерії, Азербайджані, Узбекистані та інших країнах. Мета — надати іноземним громадянам можливість дистанційно вступити на перший курс ХПІ, а також відновити навчання в університеті, якщо його не закінчили з різних причин. Освіту у харківському Політеху можна буде отримувати віддалено.

Відповідний документ було затверджено Міністерством освіти і науки України — «Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2022 році». Згідно з ним, іноземні студенти зможуть вступати до університету не лише очно, а й дистанційно, а навчання може бути віддаленим. Для цього ЗВО має укласти угоду з організацією, яка є резидентом країни абітурієнта, щодо надання низки послуг. Зокрема, йдеться про ідентифікацію особи та верифікацію оригіналів документів вступника, організації прийому заяв в електронній формі, надання приміщень та технічних засобів для проведення консультацій та вступних іспитів університетом у дистанційній формі.

Таким чином, сьогодні ХПІ створює свої представництва у Туреччині, Китаї, Нігерії, Азербайджані, Узбекистані, Лівані та інших країнах. Вже укладено договори із сімома зарубіжними фірмами: Bati Akdeniz (Туреччина), Everest Anismanlik (Туреччина), Safinea Ltd, Abuja (Нігерія), Hangzhou Dingying Foreign Educational Services Co., Ltd. (Китай), Zhejiang Xipei Education Technology Co., Ltd. Китай), Ogharit Travel (Ліван), LLC Inter Bridge Education (Азербайджан)

Брати участь у дистанційному вступі можуть іноземці, які мають запрошення на навчання від НТУ «ХПІ». Щоб його отримати, необхідно надіслати копію документів про освіту та копію паспорта на офіційну електронну пошту НТУ «ХПІ»: omsroot@kpi.kharkov.ua