Студенти ХПІ – фіналісти «IT-Universe-2022»

Четверо політехніків стали фіналістами XII сезону Міжнародної студентської олімпіади з інформаційних технологій «IT-Universe-2022». Серед них – студент кафедри комп’ютерного моделювання процесів та систем Денис Бондар, а також студенти кафедри комп’ютерної інженерії та програмування: Георгій Гряник, Микита Орлов та Єгор Челак. Всього за звання переможців IT-Universe-2022 боротимуться понад сто представників 29-ти університетів.

Фіналісти візьмуть участь в одинадцяти конкурсах, серед яких: “Використання автоматизованих систем обліку”, “Програмування в автоматизованих системах обліку”, “Управління підприємством в ERP-системі”, “Рішення практичних завдань із застосуванням штучного інтелекту”, “Кращий диплом з кібербезпеки” та ін.

НТУ “ХПІ” на “IT-Universe-2022” представлять: студент кафедри комп’ютерного моделювання процесів та систем Навчально-наукового інституту комп’ютерного моделювання, прикладної фізики та математики Денис Бондар (конкурс “Адміністрація Linux”); студенти кафедри комп’ютерної інженерії та програмування Навчально-наукового інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Георгій Гряник (конкурси «Адміністрація Linux», «Розробка мобільних додатків»); Микита Орлов (конкурс «Адміністрування Linux») та Єгор Челак (конкурс «Адміністрування Linux»). Відповідальний представник студентів харківського Політеху на міжнародній студентській олімпіаді – старший викладач кафедри комп’ютерної інженерії та програмування Сергій Межерицький.

Фінал «IT-Universe-2022» відбудеться з 7 по 22 червня 2022 року. У режимі «онлайн-змагань» та/або у форматі інтернет-відеозв’язку (для творчих та інноваційних конкурсів) за призові місця боротимуться понад сто студентів із 29-ти закладів вищої освіти.

Довідка:

Міжнародна олімпіада «IT-Universe» розпочала свою роботу у 2014 році на основі конкурсу «IT-Планета», який проходив на території України, Білорусі, Росії та Казахстану. Сьогодні учасниками ІТ-олімпіади є переважно студенти українських вишів. “IT-Universe” – соціальний некомерційний проект, спрямований на створення екосистеми для студентів, вузів та IT-компаній. Проходить за підтримки Міністерства освіти та науки України.

XII сезон IT-Universe-2022 стартував 1 лютого 2022 року. Протягом п’яти місяців понад 300 студентів із більш ніж  35-ти  закладів вищої освіти змагалися за право зустрітися у фіналі. Фінальні змагання «IT-Universe-2022» відбуваються у дистанційному форматі з 7-го  по 22 червня 2022 року.