Студенти ХПІ — багаторазові чемпіони міжнародної олімпіади з IT

Четверо студентів НТУ «Харківський політехнічний інститут» стали переможцями Міжнародної олімпіади з інформаційних технологій «IT-Universe-2022». Крім того, за підсумками фіналу конкурсу Харківський Політех посів друге загальнокомандне місце. Загалом учасниками стали понад триста студентів із 35-ти вишів.

Так, у конкурсі «Адміністрування Linux» вже втретє І місце виборов студент кафедри комп’ютерної інженерії та програмування НТУ «ХПІ» Єгор Челак. Він швидше та краще за інших учасників безпомилково виконав усі завдання та набрав максимально можливі 100 балів. ІІІ місце посів студент кафедри комп’ютерної інженерії та програмування НТУ «ХПІ» Микита Орлов, набравши 95 балів зі 100, а четвертим став студент кафедри комп’ютерного моделювання процесів та систем НТУ «ХПІ» Денис Бондар, набравши 92 бали. Загалом у фіналі змагань у категорії «Адміністрування Linux» взяли участь дванадцять студентів із різних вишів.

У творчому конкурсі «Розробка мобільних програм» «золото» виграв студент кафедри комп’ютерної інженерії та програмування НТУ «ХПІ» Георгій Гряник. Він провів презентацію своєї розробки на високому рівні, отримавши найкращий результат — 3,9 балів із 5-ти.

За підсумками олімпіади НТУ «ХПІ» виборов друге загальнокомандне місце серед вищих навчальних закладів. Ментором студентів був старший викладач кафедри комп’ютерної інженерії та програмування НТУ «ХПІ» Сергій Межерицький.

Фінал «IT-Universe-2022» проходив з 7 по 22 червня 2022 року у дистанційному режимі: у форматі відеоконференцій та онлайн змагань.

Довідка:

Міжнародна олімпіада IT-Universe-2022 відбулася за підтримки Міністерства освіти та науки України.

Учасники від НТУ «ХПІ» — представники кафедри комп’ютерної інженерії та програмування Навчально-наукового інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій, кафедри комп’ютерного моделювання процесів та систем Навчально-наукового інституту комп’ютерного моделювання, прикладної фізики та математики.

IT-Universe розпочала свою роботу у 2014 році на основі конкурсу IT-Планета, який проходив на території України, Білорусі, Росії та Казахстану. Сьогодні учасниками конкурсу переважно є студенти українських вишів. Це соціальний некомерційний проект, спрямований на створення екосистеми для студентів, вишів та IT-компаній.

XII сезон IT-Universe стартував 1 лютого 2022 року. Протягом п’яти місяців понад 300 студентів із 35 вишів змагалися за право зустрітися у фіналі, який відбувся у дистанційному форматі з 7-го по 22 червня 2022 року.