Студенти ХПІ представлять свої найкращі стартапи у фіналі CIG R&D LAB

5 липня 2022 року (вівторок) у НТУ «ХПІ» відбудеться фінал V сезону освітньо-стипендіальної програми CIG R&D LAB від Chernovetskyi Investment Group (CIG). Чотири команди Політеху представлять експертному журі свої стартапи, над якими працювали протягом року. Серед них: розробка, яка вирішує проблему утилізації стоків, що містять сульфатну кислоту; універсальний електро та гібридний силовий привід для транспортних засобів; мобільний додаток для дітей про історію України з елементами гейміфікації; технологія, яка допоможе перейти з неекологічних полімерних пакувальних матеріалів на екологічно безпечні. Початок заходу – 14:00. Пряма трансляція конкурсу – у Facebook.

Склад експертної комісії – представники НТУ «ХПІ» та компанії CIG. Під час фінальних пітчів студенти продемонструють короткі презентаційні відео своїх проектів, розкажуть про розробки та відповідатимуть на запитання членів комісії. Захист проектів пройде онлайн.

Стартапи політехніків-фіналістів:

TERSAS (розробка, що вирішує проблему утилізації стоків, що містять сульфатну кислоту).

Автори: аспірантка кафедри технічної електрохімії Кристина Кравченко. Науковий керівник – завідувач кафедри технічної електрохімії Геннадій Тульський.

HEV KIT (універсальний електро та гібридний силовий привід для транспортних засобів).

Автори: студент кафедри автоматизованих електромеханічних систем Ярослав Меркулов. Керівник – завідувач кафедри автоматизованих електромеханічних систем Богдан Воробйов.

—Pretty Ukraine (мобільний додаток для дітей про історію України, її видатних особистостей та досягнення, природу та тваринний світ у легкій та веселій для сприйняття аудіо формі з елементами гейміфікації).

Pretty Ukraine_CIG_03_07_22

 

Автори: студент та аспірант кафедри геометричного моделювання та комп’ютерної графіки( відповідно) – Владислав Тягло, Віталій Власенко. Керівники – доценти кафедри геометричного моделювання та комп’ютерної графіки Дарія Воронцова та Андрій Дашкевич.

HuGP (технологія, яка допоможе перейти з неекологічних полімерних пакувальних матеріалів на екологічно безпечні).

Автори: студент кафедри технології жирів та продуктів бродіння Дмитро Савченко. Керівники – доцент кафедри технології пластичних мас та біологічно активних полімерів Володимир Лебедєв, завідувач кафедри технології переробки нафти, газу та твердого палива Денис Мірошниченко, а також завідувачка навчальної лабораторії, доцентка, наукова співробітниця кафедри технологій переробки нафти, газу та твердого палива Дар’я Білець.

Куратор освітньо-стипендіальної програми CIG R&D LAB у ХПІ – заступник завідувача Науково-дослідної частини НТУ «ХПІ» Руслан Кривобок; тел.: 099-620-15-78.

За підсумками презентацій буде визначено переможця, який отримає інвестиції для подальшого розвитку своєї ідеї.

 

Довідка:

Проект CIG R&D Lab реалізується в рамках меморандуму між НТУ «ХПІ» та CIG, який було підписано в серпні 2018 року.

Chernovetskyi Investment Group (CIG) — одна з найбільших інвестиційних компаній на ринку Східної Європи, яка була заснована в 2013 році. Детальніше: https://cig.vc/