186 студентів ХПІ стали призерами Всеукраїнського конкурсу наукових робіт

У НТУ «ХПІ» підбили підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань та спеціальностей у 2021/2022 навчальному році. Наукове змагання проводилося у галузі природничих, технічних та гуманітарних наук. 186 харківських політехніків вибороли на конкурсі призові місця. Роботи студентів ХПІ охоплювали такі напрями: енергетика, машинобудування, комп’ютерні технології, військові науки, хімічна та харчова промисловість, біомедичні технології, електроніка, аграрні науки та інші. Загалом на розгляд експертної комісії було надіслано двісті п’ятдесят робіт від студентів із семи навчально-наукових інститутів харківського Політеху.

«Представлені проекти мають нові наукові рішення, патенти, публікації у фахових виданнях, а також впровадження у виробництво чи експериментальне випробування в реальному секторі. Вони виконані на високому рівні та актуальні під час вирішення складних сучасних науково-технічних завдань», — зазначили представники експертної комісії.

Всього у 2021/2022 навчальному році Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт проводився за 148-ма галузями знань, спеціальностями (спеціалізаціями) на базі дев’яноста восьми вишів. У роботі конкурсної комісії взяли участь провідні вчені та професори НТУ «ХПІ», а також експерти інших організацій.

Довідка:

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук проводиться відповідно до затверджених наказів Міністерства освіти і науки України з метою пошуку обдарованої студентської молоді та створення умов для її творчого зростання, активізації науково-дослідної роботи студентів у вищих навчальних закладах.

Згідно з наказом МОН України №508 від 31.05.2022 року про внесення змін до наказу №1179 від 25.11.2021 року про порядок проведення Конкурсу та скасуванням другого етапу, на підставі висновків конкурсної комісії університету визначено переможців першого туру.

Перелік переможців НТУ «ХПІ» та результати Конкурсу — у наказі №872-СТ від 08.07.2022 р.