Ректор ХПІ Євген Сокол привітав воїнів-танкістів та ветеранів танкових військ з професійним святом

11 вересня 2022 року в Україні відзначається День танкістів. У цьому році це свято відбувається в умовах війни, розв’язаної росією проти України. І в цій війні українські танкісти важлива складова бойового потенціалу Збройних Сил України, «броня» піхоти.  Від імені колективу Національного технічного університету «ХПІ» танкістів зі святом  привітав ректор  вишу професор Євген Сокол.

Шановні воїни-танкісти та ветерани танкових військ! Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем танкістів!

Для ХПІ це свято– особливе, адже до складу нашого університету входить Військовий інститут танкових військ. Його випускникам завжди були притаманні професійність і відданість своїй справі. У мирному житті вони робили гідний внесок у зміцнення обороноздатності України. Зараз же на фронті героїчно захищають  нашу Батьківщину. У боротьбі з агресором військові Інституту танкових військ щоденно проявляють звитягу та відвагу, демонструють мужність та щиру відданість українському народові. Багато з них відзначені державними нагородами. Так, у травні Указом Президента України начальнику інституту Олександру Серпухову присвоєне військове звання бригадного генерала. Це є підтвердженням професіоналізму та високих моральних якостей наших воїнів-танкістів.

Ми вдячні вам за ваш бойовий дух та неймовірну рішучість! Завжди будемо пам’ятати і про тих, хто героїчно загинув на полі бою, чий подвиг здійснений в ім’я миру. Впевнений, що перемога буде за нами, адже наші військові завжди готові захищати рідну землю та Незалежність України.

Сьогодні ми разом продовжуємо готувати висококваліфікованих спеціалістів, у тому числі і для Збройних Сил України. Без сумніву, згуртованість та  віра у перемогу, неймовірний патріотизм допоможуть нашим доблесним воїнам здолати ворога. Вірю, що обов’язково переможемо, повернемося у мирне життя та продовжимо будувати нашу миролюбну Україну!

Зі святом вас, дорогі друзі! Підтримуємо та віримо у ЗСУ!

Слава Україні!

З повагою,

ректор НТУ «ХПІ»,

член-кореспондент Національної академії наук України,

д.т.н.,  професор Євген Сокол

 

Довідка:

День танкістів в Україні встановлений згідно з Указом Президента від 29 серпня 1997 року, відзначається щорічно у другу неділю вересня.