Попри війну. ХПІ організував онлайн Посвяту в студенти

Понад півтори тисячі осіб стали учасниками свята для першокурсників «Посвята у студенти ХПІ 2022». Воно відбулося  в онлайн форматі. Студенти-новачки почули привітання від ректора вишу професора Євгена Сокола, поспілкувалися з директорами своїх інститутів, взяли участь у вікторині, де відповідали на запитання про харківський Політех, знайомилися з університетом. Також новому поколінню політехніків показали яскравий відеоролик, який занурив у чарівний світ під назвою — Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут». Серед учасників онлайн свята: першокурсники із понад 15-ти областей України. ХПІ об’єднує!

Програма онлайн Посвяти складалася з трьох частин: привітання від ректора ХПІ Євгена Сокола та посвята в студенти, онлайн-зустрічі з директорами інститутів, Kahoot-вікторина «Знайомся з ХПІ!».

«Бажаю вам міцного здоров’я, завзятості та удачі у навчанні, а також мирного неба над головою. Ми пишаємось нашими студентами та їхніми успіхами, які прославляють не лише виш, а й нашу країну. Впевнений, що в майбутньому на вас чекають великі досягнення», — звернувся до першокурсників ректор професор Євген Сокол.

Під час святкування учасникам також показали відеоролик про основні напрями роботи Харківського Політеху та його проекти. Глядачі могли продемонструвати реакцію на те, що побачили.

Конкурс «Знайомство з ХПІ» складався з п’ятдесяти запитань, присвячених історії університету, його структурі та студентському життю. Студенти, які дали найбільше правильних відповідей, посіли призові місця.

Також учасники онлайн-посвячення у студенти ХПІ-2022 могли поставити мітку, звідки вони родом. Завдяки подібній «перекличці» вдалося з’ясувати географію вступників. Це вихідці з Харківської, Донецької, Луганської, Полтавської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Одеської, Кіровоградської, Черкаської, Чернігівської, Волинської, Львівської, Рівненської, Хмельницької та інших областей України.

Онлайн Посвята у студенти ХПІ-2022 відбулася 11 вересня.

Подивитися відео можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=wLg7ZUtDNoc