До 200 тисяч гривень на розвиток ідеї — Харківських політехніків запрошують взяти участь у стартап-програмі. РЕЄСТРАЦІЯ

Студентів НТУ «ХПІ» запрошують на ideasLab Acceleration Program — унікальну акселераційну програму в Україні. Протягом 11-ти тижнів команди, у яких є інноваційна ідея, зможуть отримати знання, перевірити свій проект на життєздатність та перетворити його на реальний продукт. Крім того, учасникам буде доступний простір для роботи, а також можливість отримати грошові гранти (до 200 тис. грн) на стадії валідації ідеї.

Заповнити заявку можна до 25 вересня за посиланням: http://surl.li/cvgit. Старт: 29 вересня 2022 року. Формат проведення гібридний (навчатися можна офлайн у Львові або онлайн). Участь безкоштовна!

Студентські команди можуть складатися з 2-4 осіб, представляти будь-яке місто та виш України.

В основі проекту лежить унікальне поєднання двох підходів – використання практичного матеріалу для розвитку ідеї (Learn-by-Doing) та навчання на власних дослідженнях і відкриттях (Learning-by Discovering).

У програмі:

Jumpstart — це три події, орієнтовані на знайомство з акселератором ideasLab, під час яких учасники дізнаються, хто і над чим працює за лаштунками ideasLab, де зароджуються ідеї для стартапів, зрозуміють, як знайти ту саму ідею, яка може змінити світ, а також де шукати однодумців. Ці зустрічі допоможуть зрозуміти чи це твоє.

I. Initial Market Validation — етап визначення гіпотез щодо проблеми/потреби, її масштабу, зростання і потенційного рішення. Перехід на другий етап відбувається через Pitch Day, на якому журі відбирає до 10 команд, які отримують по 30,000 грн на подальшу роботу над ідеєю. Команди, які не проходять відбір на цьому етапі, не зможуть продовжувати участь у програмі.

ІІ. Customer Development — етап валідації гіпотез, дослідження клієнта та визначення ціннісної пропозиції. Перехід на третій етап відбувається через Pitch Day, на якому журі відбирає до 5 команд, які отримують по 60,000 грн. Команди, які не отримали гранти, зможуть продовжувати участь у програмі та працювати над своїм стартапом, проте брати участь у Demo Day не зможуть.

III. Product Market Fit — етап тестування ціннісної пропозиції та побудови стратегії виходу на ринок.

Навчальна програма завершується Demo Day, на якому журі обирає до 3-х команд, яким дадуть по 110,000 грн для подальшого розвитку продукту. Команди, які не отримали гранти, зможуть розраховувати на необхідну підтримку та користуватися перевагами ideasLab.

Sales&Growth. Після завершення основної програми починається менторський етап, орієнтований на вибудовування продажів і зростання, на якому продовжиться підтримка команд.

Контакти: Олена Зінченко e-mail: olena.zinchenko@ucu.edu.ua

Дізнатися більше можна на сайті: http://surl.li/cvgit

Довідка:

Мета дати студентам можливість спробувати себе у ролі підприємців, отримати необхідні інструменти для перетворення ідеї у життєздатний продукт, знайти однодумців та розвинути підприємливі навички і компетенції; а також сприяти становленню підприємців зі студентів різних спеціальностей через навчання, глобальне мислення та навички, як наслідок, збільшити приріст глобальних стартапів з українським корінням та прискорити розвиток на ранніх стадіях.  

ideasLab Acceleration Program реалізується Центром Підприємництва УКУ. Це — другий етап комплексної багатоетапної освітньої програми з підприємництва у сфері технологій, яка включає можливість отримання інвестицій для розвитку tech бізнесу. Організатори — НТУ «ХПІ», еō Business Incubators, Центр підприємництва УКУ, UNIT City, Український Фонд Стартапів під егідою Міністерства освіти і науки України.