Харківські політехніки отримали роботу у великій світовій компанії

Випускники кафедри технології жирів та продуктів бродіння Інституту хімічних технологій та інженерії НТУ «ХПІ» Іван Шкредов та Катерина Гаврюшенко стали переможцями масштабного навчального проєкту «Open Agro University». Підсумком стало їхнє працевлаштування в компанії Kernel — провідній у світі та Україні з виробництва та експорту соняшникової олії. Харківські політехніки стали найкращими в одному із напрямів проєкту: «Інженер-технолог» (виробництво олії), підтвердивши високий рівень фундаментальної підготовки, отриманої у ХПІ.

Проєкт «Open Agro University» (OAU) для підготовки фахівців в агро- та харчовій промисловості стартував наприкінці січня цього року. Його аудиторія — студенти старших курсів інженерних спеціальностей та «свіжі» випускники першого, другого року. Із семисот кандидатів було відібрано 100 учасників. Лекторами, спікерами та менторами проекту стали топ-менеджери та керівники підрозділів компанії Kernel. Заняття складалися з лекційних та дистанційних курсів, виробничої практики, також були експедиції на заводи, поля, лабораторії. Освоївши уроки майстерності від досвідчених технологів, показавши відмінні результати на тестуванні, удосконаливши свої soft-skills та цифрові навички при виконанні завдань менторів, випускники кафедри технології жирів та продуктів бродіння НТУ «ХПІ» Іван Шкредов та Катерина Гаврюшенко отримали можливість закріпити свої знання на практиці і вже працюють у компанії Kernel. Це стало підсумком перемоги харківських політехніків за одним із напрямів проєкту «Інженер-технолог (виробництво олії)». Таким чином, Іван Шкредов та Катерина Гаврюшенко підтвердили високий рівень освіти, що здобутий у Національному технічному університеті «ХПІ».

«Проєкт OAU — абсолютно новий формат кадрового забезпечення сучасного підприємства. Він дає не лише глибокі теоретичні знання, а й практичну підготовку на виробництві. До того ж, менторами та лекторами є професіонали з багаторічним досвідом, які готові ділитися своїми знаннями!», — розповідає Катерина Гаврюшенко.

«Мені дуже сподобався проєкт. Це й актуальні знання, які дають професіонали, та зручний формат навчання, який можна комбінувати із заняттями в університеті. Особливо цікаво — це практика, яку я проходив на Полтавському олійноекстракційному заводі. Отримав за неї «відмінно» і лишився тут працювати. У результаті можу сказати, що знання, здобуті в НТУ «ХПІ» та OAU, я сьогодні на практиці втілюю у життя», — поділився Іван Шкредов.

Приєднатися до другого сезону освітнього проєкту «Open Agro University» та дізнатися всі подробиці можна за посиланням: https://oau.kernel.ua/. Запрошуються студенти-технологи, механіки, енергетики, інженери КВПіА. Проєкт безкоштовний.

Довідка:

Kernel — провідний у світі та найбільший в Україні виробник та експортер соняшникової олії, ключовий постачальник сільськогосподарської продукції з Чорноморського басейну на світові ринки. Свою продукцію компанія експортує до більш ніж 80 країн світу. З листопада 2007 р. акції компанії торгуються на Варшавській фондовій біржі (WSE).