Привітання ректора ХПІ Євгена Сокола із Всесвітнім Днем науки

Дорогі колеги, педагогічні та наукові працівники, студенти та аспіранти!

Кожний день війни створює для оcвіти і науки, а також для кожного із нас великі проблеми, які тільки накопичуються. І тому для подолання усього негативу, створеного війною, дуже важливою є підтримка та заходи, що об’єднують.

Сьогодні відзначається Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку (World Science Day for Peace and Development), який започатковано за ініціативою ЮНЕСКО. Ідеї справедливого миру, ефективного розвитку — та основа, яка є для нас пріоритетом, підтримує і об’єднує у цій війні рф проти нашої Вітчизни. Це основа, яка дає надію на майбутнє.

У даний час ми всі працюємо в напрямі розвитку наукового потенціалу університету шляхом розширення освітнього та наукового співробітництва з провідними закладами вищої освіти Європейського Союзу, налагодження контактів з представниками бізнесу, популяризації наукових розробок університету як на національному, так і на міжнародному рівнях. Ми працюємо на Перемогу!

Сьогодні важко усім нам: студентам і асистентам, доцентам, професорам, аспірантам і науковцям — усім працівникам університету. Але ми працюємо з надією на краще і для себе, і для університету, Харкова і України. Ми всі разом з нашим Політехом! І з нагоди Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку за дорученням ректорату та від себе особисто хочу побажати усім нам Перемоги, Миру і Злагоди, Здоров’я і Благополуччя, вагомих здобутків в науковій і освітній діяльності!

Слава Україні!    

 Ректор Національного технічного університету
«Харківський політехнічний інститут»                                                                                                                         Євген СОКОЛ