ХПІ презентує освітній проєкт про альтернативну енергетику

21 листопада відбудеться презентація освітнього проєкту харківського Політеху «Sustainable and Renewable Energy. Essential». До участі запрошуються студенти, викладачі, науковці університету. Це можливість отримати основні знання, навички та досвід у галузі сучасних технологій відновлюваної енергетики. Спікери проекту — провідні експерти цієї сфери, практики, викладачі з університетів США та Канади.

Організатори — Об’єднання молодих вчених НТУ «ХПІ» за підтримки Посольства США в Україні, компанії DroneUA. Презентація відбудеться 21 листопада о 16.00 на платформі Zoom. Всі охочі зможуть дізнатися детальну інформацію про проєкт, реєстрацію та участь.

Представлятимуть проєкт: директор Навчально-наукового інституту енергетики, електроніки та електромеханіки НТУ «ХПІ» професор Роман Томашевський, директор Навчально-наукового інституту комп’ютерного моделювання, прикладної фізики та математики НТУ «ХПІ» професор Олексій Ларін, співзасновник та керуючий партнер компанії DroneUA Валерій Яковенко.

Посилання на Zoom-конференцію:

Topic: Освітній проєкт “Sustainable and Renewable Energy. Essential”

Time: Nov 21, 2022 16:00 Kyiv

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/89948828755?pwd=V0FkdzNFSjdhcFB6ZWhyOUd6MkJaQT09

Meeting ID: 899 4882 8755

Passcode: 211122

Старт освітньої програми заплановано на грудень 2022 року. Протягом двох місяців учасники прослухають курс тренінгів (15 лекцій), у березні-квітні, виконуватимуть власний проєкт. У фіналі вони мають презентувати свої роботи. За підсумками учасники отримають міжнародні сертифікати, актуальні знання та навички щодо альтернативної енергетики, а також цінні призи.

Серед спікерів проєкту представники американських університетів: Lawrence Berkeley National Laboratory (Національної лабораторії енергетики США), Temple University, Tulane University, Georgia Institute of Tech, а також канадського University of British Columbia.

Довідка:

Проєкт проводиться за підтримки Посольства США в Україні. Погляди учасників програми/проєкту/заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Компанія DroneUA створена у 2013 році, є лідером ринку як системний інтегратор робототехнічних технологій в Україні, довгостроковий партнер для багатьох українських промислових користувачів у сферах с/г, енергетики, нафти та газу, геодезії, промислових інспекцій тощо. DroneUA — провідна компанія на ринку України, яка будує екосистему розумного сільського господарства, впроваджуючи дрони, роботи, автопілоти, рішення на базі штучного інтелекту та інтернет-речей. З кінця 2021 року компанія розпочала роботу у сфері портативних джерел накопичення електроенергії (EcoFlow) і сьогодні займає лідируючі позиції на ринку автономного енергозабезпечення (частка ринку понад 85%), а також веде активну діяльність у формуванні державних програм підтримки.