ХПІ виборов Гран-Прі «Вища освіта України»

Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут» виборов Гран-Прі «Вища освіта України» на виставковому конкурсі у Києві. Конкурс було організовано у межах Тринадцятої міжнародної виставки «Сучасні заклад освіти» та Чотирнадцятої міжнародної виставки «Інноватика у сучасній освіті», які цього року було об’єднано. Заходи зібрали 450 учасників із двадцяти областей України, м.Києва, а також Польщі, Литви, Румунії, Угорщини, Естонії та пройшли у змішаному форматі.

Також НТУ «ХПІ» отримав золоту медаль у номінації «Система роботи закладу освіти з виявлення та розвитку інтелектуально обдарованих дітей та молоді», дипломи та почесні грамоти. Було відзначено: проректора харківського Політеху Руслана Мигущенка за «особистий внесок у модернізацію освітнього процесу» та доцента кафедри ПІІТУ вишу Володимира Сокола за «впровадження інноваційної системи підготовки фахівців у галузі інформаційних технологій» в Інноваційному кампусі НТУ «ХПІ».

Серед учасників виставок: заклади вищої, професійної вищої та післядипломної освіти, наукові установи, навчально-методичні, науково-методичні центри профтехосвіти, заклади загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, органи управління освітою (обласні, міські, районні, об’єднані територіальні громади), центри професійного розвитку педагогічних працівників, інш.

У межах виставки «Сучасні заклади освіти» для учасників відбувся рейтинговий виставковий конкурс та конкурс з 12-х тематичних номінацій. Переможців було нагороджено Гран-Прі «Вища освіта України», «Післядипломна освіта України», «Професійна вища освіта України», «Професійна (професійно-технічна) освіта України», «Міжнародна діяльність», «Інноваційна та наукова діяльність». Серед лідерів конкурсу — Національний технічний університет «ХПІ», який удостоєний Гран-прі «Вища освіта України». Загалом у цій номінації 13-ть переможців.

Також у межах виставок було проведено конкурси «Лідер інновацій в освіті», «Видатні наукові досягнення в освіті» та конкурс з 5-ти тематичних номінацій. Експертна оцінка якості робіт здійснювалася вченими та спеціалістами наукових установ Національної академії педагогічних наук України, Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти».

Довідка:

XIII міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти» та XIV міжнародна виставка «Інноватика у сучасній освіті» відбулися 23-25 ​​листопада 2022 року. У межах виставок також відбулися тематичні заходи: конференції, презентації, круглі столи, семінари, тренінги, педагогічні коучинги, освітні воркшопи, майстер-класи.

Виставки організує та проводить Компанія «Виставковий Світ» за інформаційної та методично-організаційної підтримки Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України, Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти».