Вчені ХПІ отримали Премію Президента України

Трьом молодим вченим НТУ «Харківський політехнічний інститут» присудили премію Президента України для молодих вчених 2022 року. Про це йдеться в Указі №809/2022. Було оцінено їхню роботу «Функціональні мікро- і наноструктуровані багатошарові матеріали».

Зокрема, за роботу над цим науковим проєктом відзначені:

— Майзеліс Антоніна Олександрівна — доктор технічних наук, доцент, старший науковий співробітник кафедри технічної електрохімії НТУ «ХПІ»,

— Пінчук Наталія Володимирівна — кандидат фізико-математичних наук, науковий співробітник кафедри матеріалознавства НТУ «ХПІ»,

— Волощук Валентина Василівна — молодший науковий співробітник кафедри технології кераміки, вогнетривів, скла та емалей НТУ «ХПІ».

Довідка:

Щорічна премія Президента України для молодих вчених присуджується за «визначні досягнення у галузі природничих, технічних та гуманітарних наук, які сприяють подальшому розвитку науки, суспільному прогресу та затверджують високий авторитет вітчизняної науки у світі». Щороку присуджується сорок премій (з них до двадцяти премій для молодих науковців вищих навчальних закладів) у розмірі 40 тисяч гривень кожна.