Нове покоління студентів-іноземців захищає дипломи у ХПІ

У НТУ «ХПІ» проходять захисти дипломних робіт та складання кваліфікаційних іспитів іноземними студентами вишу. Цього року випускниками-бакалаврами та магістрами стануть півсотні громадян із 16-ти країн світу: Туркменістану, Єгипту, Азербайджану, Лівії, Марокко, Іраку, Лівану, Узбекистану, Ірану, Китаю, Індії, Ємену, Нігерії, Туреччини, Німеччини. Серед них — чотирнадцять дипломників-відмінників.

Гордість Харківського Політеху серед іноземних студентів: Алхелоу Георге (ХТ-М621і.е), Ду Сичжоу (МІТ-М721і), Ельмансурі Абдеррахім (Е-М321іа), Лі Ябо (МІТ-М721і.е), Мохаммед Ашраф Мохаммед Кудаімі (ХТ-М621і.е), Нассіф Отмане (Е-М121іл.е), Нвафор Чібуго Амака (ХТ-М421іб.е), Огунємі Адетайо Айоаде (БЕМ-М621іа.е), Окулу Оноріоде Гудлук (ХТ-М421і). (МІТ-М221іє.е), Меджідов Хаган (МІТ-М221іє.е), Делаварі Асрін (ХТ-М421іб.е) та інші.

Ці хлопці та дівчата — студенти різних Навчально-наукових інститутів ХПІ: хімічних технологій та інженерії; механічної інженерії і транспорту; енергетики, електроніки та електромеханіки; економіки, менеджменту та міжнародного бізнесу. Дипломні роботи студентів-іноземців присвячені різноманітним темам технічного, економічного напрямів. Так, за підсумками захисту, найкращими були визнані проєкти: Меджідова Хагана — «Дослідження електромагнітних параметрів індукційної печі при виплавці сталі», Ду Сичжоу — «Оцінка ефективності застосування змінних гусеничних колісних двигунів», робота Ельмансурі Абдеррахім на тему «Дослідження модернізованого стенда з перетворювачем фірми Mitsubishi серії FR-A800», Нассіфа Отмане — «Електронний захист фотоелектричних систем», Алхелоу Георге на тему «Технологічні рішення щодо покращення експлуатації родовища Шосcейн та збільшення видобутку нафти та газу», Мао Інін на тему «Управління розвитком HR компанії».

«Вітаємо наших випускників! Це — урочистий момент та одна з найважливіших подій у житті кожного студента. Всі дороги відкриті, необхідне для реалізації планів та амбіцій, отримано і знаходиться у багажі знань наших випускників. Хочеться побажати ентузіазму, грандіозних цілей, великих проєктів, успіхів у обраній професії, швидкого кар’єрного зростання, нових плідних знайомств та втілення ідей у життя! Впевнені, що більшість із вас поповнять лави аспірантів та магістрів і продовжать навчання у рідній Альма-матер — Харківському Політеху!», — зазначив директор Навчально-наукового інституту міжнародної освіти Дмитро Кудій.

Довідка:

Захист дипломних робіт та кваліфікаційні іспити на здобуття диплома «бакалавра» та «магістра» іноземними студентами ХПІ стартували 28 листопада. Серед випускників-іноземців — чотирнадцять бакалаврів та тридцять вісім магістрів.